Vicepremierul George Copos si-a informat colegii in sedinta de Guvern, de joi, ca este acuzat de evaziune fiscala si ca a dus la Parchet actele necesare care sa dovedeasca ca si-a platit corect taxele si impozitele la stat, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Prim-ministrul a explicat ca George Copos a tinut o informare privind situatia sa pentru ca premierul i-a cerut-o: „Orice anchetare a unui membru al Guvernului afecteaza imaginea si, de aceea, obligatia domnului Copos de a face aceasta prezentare".

Copos a fost din nou, joi, la DNA unde, potrivit Realitatea TV, i s-au adus la cunostinta acuzatiile, a semnat procesul-verbal de luare la cunostinta si a dat o declaratie despre tranzactia de 6 milioane de euro cu Loteria Romana.

George Copos fusese si in 23 ianuarie la DNA dar atunci a refuzat sa semneze procesul-verbal prin care i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile in dosarul "Loteria Nationala".

Procurorii anticoruptie au anuntat ca au inceput urmarirea penala impotriva lui George Copos, a directorului general al Loteriei Nationale si a unuia dintre actionarii de la grupul Ana, acuzati de abuz in serviciu si evaziune fiscala. Frauda imputata celor trei ar fi estimata la un milion de euro, sustin surse judiciare.