Fostul lider liberal, Valeriu Stoica, sustine ca declaratia premierului cu privire la "abuzul" facut de anchetatori in cazul lui Dinu Patriciu va fi speculata de persoanele interesate la procesul intentat de firma Rompetrol statului roman la Washington.

In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix FM, liberalul a spus ca la proces statul roman ar trebui sa invoce in aparare nerespectarea drepturilor omului in Romania, pentru ca ceea ce invoca Dinu Patriciu nu este o problema comerciala. In opinia liberalului, Rompetrol trebuia sa sesizeze Curtea Europeana a Drepturilor Omului si nu Curtea de Arbitraj International.

"Intr-un proces, orice proba pertinenta poate fi valorificata. Si daca premierul a spus ca s-a facut un abuz va fi speculata aceasta declaratie in proces de cei interesati.

Eu sper ca statul roman se va apara in primul rand pe chestiunea de principiu si anume ca aceasta afacere nu are in legatura in primul rand cu zona dreptului comercial si cu zona investitiilor, ci are legatura cu modul in care se respecta drepturile omului in Romania. Si ramane de vazut daca au fost incalcate sau nu", a comentat Valeriu Stoica.

Dinu Patriciu a speculat prietenia lui Calin Popscu Tariceanu in interes propriu

Prietenia afisata de premier fata de Dinu Patriciu i-a creat probleme de imagine lui Tariceanu, sustine fostul lider al liberalilor, Valeriu Stoica.

In emisiunea Romania la Raport el a spus ca "in politica, oamenii sunt prieteni cata vreme isi asuma aceleasi proiecte", iar primul ministru a demonstrat o grava naivitate cand si-a afisat prietenia fata de colegul sau Dinu Patriciu.

"E bine sa nu fii vulnerabil cand esti in politica. Daca-ti incurajezi singur vulnerabilitatile pana la urma suferi. Din acest punct de vedere, trebuie sa recunoastem ca premierul nu a avut precautia necesara pentru a se apara, pentru a se pune in garda. Cred ca din naivitate a facut asta, pentru ca el a afisat un sentiment de frica.

Daca vorbim de afisat, atunci singura afisare in aceasta situatie este sentimentul de prietenie pe care premierul il are fata de Dinu Patriciu. A afisat acest sentiment de prietenie", a comentat Valeriu Stoica.

In ceea ce priveste relatia dintre Valeriu Stoica si premier, fostul liberal spune ca, dupa ce au fost adversari politici timp de un an, acum "s-a creat o punte, care daca e folosita ne poate apropia".

PNL trebuie sa-l suspende pe Dinu Patriciu din functiile politice

Dinu Patriciu plateste confuzia pe care a facut-o dintre afaceri si politica, a spus Valeriu Stoica in emisiunea Romania la Raport. El sustine ca Dinu Patriciu a fost, cel putin in ultimii ani, unul dintre cei mai influenti oameni politici din PNL, avand si functia de lider de filiala si membru in Delegatia Permanenta a PNL.

Valeriu Stoica declara ca, in cazul in care omul de afaceri nu se retrage din politica, partidul ar trebui sa-i ceara acest lucru.

"Daca Dinu Patriciu nu intelege acum sa faca pasul inapoi in politica si sa se retraga din functia de presedinte de filiala si din Delegatia Permanenta a PNL, atunci PNL trebuie sa-i ceara acest lucru. daca PNL nu doreste sa aiba o peroblema grava de imagine cum are PSD-ul", a declarat Valeriu Stoica.