Vineri, 3 februarie a.c., in celebra sala Tivoli din Copenhaga, dirijorul roman Cristian Mandeal, directorul Filarmonicii GEORGE ENESCU din Bucuresti, va sustine un concert alaturi de Copenhagen Philharmonic Orchestra.

Programul va cuprinde Simfonia nr. 29 de Mozart, Concertul in Do major pentru trompeta si orchestra de Haydn, solist Serghei Nakariakov si Simfonia a II-a de Rahmaninov.

Cristian Mandeal a studiat pian, compozitie si dirijat la Liceul de Muzica din Brasov si Academia de Muzica din Bucuresti. S-a perfectionat ulterior la Berlin cu Herbert von Karajan si la Munchen cu Sergiu Celibidache.

Cristian Mandeal a colaborat cu multi artisti de renume ca Radu Lupu, Ivo Pogorelici, Krystian Zimerman, Bruno Leonardo Gelber, Gerhard Oppitz, Yefin Bronfman, Alicia de Larrocha, Maxim Vengherov, Shlomo Minz, Julian Rachlin, Victor Tretiakov, Mstislav Rostropovici, Ileana Cotrubas.

A dirijat in sali de concert de renume ca Filarmonica din Berlin, Neues Gewandhaus – Leipzig, Wiener Staatsoper, Alte Oper – Frankfurt, Gasteig si Herkulessaal – Munchen, Grosses Festspielhaus – Salzburg, Beethovenhalle – Bonn, Victoria Hall – Geneva, Tonhalle – Zürich, Symphony Hall – Birmingham, Teatrul Balsoi – Moscova, Santory Hall – Tokyo.

Cristian Mandeal a prezentat in premiera mondiala peste 50 de lucrari simfonice si de opera. Dirijeaza intregul repertoriu de concert de la Vivaldi pina la muzica contemporana, cu predilectie pentru muzica secolului XIX si prima jumatate a secolului XX.