Ministrul Justitiei, Monica Macovei, spune ca sustinerea politica de care se bucura se poate discuta doar in raport cu dosarele de coruptie. In emisiunea Romania la Raport (Mix FM), ea a afirmat ca, cel putin la nivel declarativ, are inca sustinere politica.

Intrebata de Andreea Pora daca se simte infranta dupa votul dat de Camera Deputatilor impotriva perchezitiei caselor lui Adrian Nastase, Monica Macovei a afirmat ca votul de astazi e o infrangere a deputatilor, iar antipatia unora fata de ea se datoreaza faptului ca a luat in serios lupta anticoruptie.

"In nici un caz nu e infrangerea mea. E infrangerea celor care au decis asa. Este mult mai comod sa ma atace pe mine, decat sa discute pe fond aceasta chestiune, care a fost supusa dezbaterii Camerei Deputatilor, adica o cerere de perchezitie la un deputat, adica la unul dintre ei", a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei nu stie daca votul de astazi va influenta raportul de tara, pentru ca e prea devreme sa se pronunte. Ministrul a insistat asupra faptului ca decizia parlamentarilor nu a blocat ancheta in dosarul Zambaccian, dar a pus o piedica la aflarea adevarului.