Liderii PSD se intalnesc, marti dupa-amiaza, cu presedintii organizatiilor judetene unde este asteptata o decizie privind recentele declaratii ale unor social-democrati referitoare la situatia lui Adrian Nastase in partid.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni seara ca se asteapta ca Adrian Nastase sa faca "un gest de demnitate si de curaj" si sa isi dea demisia din fruntea partidului si a Camerei Deputatilor. El este de parere ca o eventuala excludere a lui Nastase din PSD este "o idee tampita".

Geoana a mai adaugat ca a fost discutata si alta varianta de rezolvare a problemelor de imagine cauzate de Nastase: excluderea sa. Presedintele PSD a calificat insa aceasta idee ca fiind "una tampita".

In replica, Adrian Nastase spune ca demisia lui este o ipoteza "aproape exclusa din ecuatia puterii in partid", calificand-o drept "absolut aberanta". El spune ca este o victima politica a unei lupte impotriva coruptiei care se reduce la cateva nume. Nastase a declarat ca va cere un vot de incredere din partea colegilor sai.

"Chestiunea asta cu demisia este absolut aberanta, pentru ca demisia ti-o dai atunci cand tu consideri ca este cazul sa faci un astfel de gest unilateral. Asa s-a intamplat atunci cand m-am autosuspendat ca presedinte executiv a PSD, deci nu are rost sa discutam despre o formula de acest tip aberant in care cineva cere altcuiva sa-si dea demisia", a afirmat Adrian Nastase.