Rezultatul a fost posibil dupa un mic santaj practicat de actuala conducere: demisionam, daca nu renuntati la Nastase, scrie Cotidianul. Demisia lui Nastase, decisa neortodox, netransparent, prin presiuni asupra liderilor de filiale, scrie Jurnalul National. Mitrea si Hrebenciuc sunt artizanii prabusirii lui Nastase, scrie Ziua. Pesedistii si-au aruncat cuvinte grele, citim in Gandul. Liderii PSD se arata dispusi la aliante politice, pentru a pastra postul de presedinte, transmite Realitatea TV. DNA strange toate dosarele lui Adrian Nastase, scrie EVZ.

Rapus prin santaj

de Ada Mesesan, Dan Tapalaga (Cotidianul)

Adrian Nastase nu mai este. Nici presedinte al Camerei Deputatilor, nici presedinte executiv al PSD. In noaptea de marti spre miercuri, printr-un vot secret si dupa zece ore de certuri si tensiuni, staff-ul central si liderii locali ai partidului au decis, cu scorul de 37 pentru si 16 contra, ca Nastase trebuie sa devina simplu membru si deputat PSD.

Rezultatul a fost posibil, potrivit unor surse, dupa un mic santaj practicat de actuala conducere: demisionam, daca nu renuntati la Nastase. Sedinta maraton a PSD s-a soldat cu mai multe victime. Senatorul Ion Solcanu a ajuns la spital. Deputatul Rodica Nassar era sa-l urmeze.

Pe holul hotelului, Mircea Geoana, avindu-i alaturi pe Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc, le spunea liderilor judeteni: „Daca il veti sustine in continuare pe Adrian Nastase, contrar argumentelor aduse, ca nu face bine PSD, conducerea partidului isi da demisia. Nu ne mai putem juca". Tacerea celor din jur a prefigurat scorul final. Pauza s-a sfirsit, a inceput votul.

Rezultatul a fost clar: 37 de organizatii judetene s-au exprimat pentru demiterea lui Nastase, 16 i-au fost favorabile fostului sef si o filiala s-a abtinut. Adrian Nastase a luat cuvintul. ,,Nu veti scapa nici voi. Toti sinteti expusi prin excluderea mea. Nu acesta era medicamentul cel mai bun pentru PSD". Scaunele s-au dat de pereti. Pesedistii s-au ingramadit spre usi. Era trecut de ora 2.00.

Urna de vot si fetele de masa sifonate au ramas singurele martore ale noptii politice marca ,,PSD".

Articol integral in Cotidianul

„Sa va fie rusine! Sunteti golani"

preluare Gandul

Mircea Geoana s-a rastit la cei nemultumiti de prestatia sa: „Sa va fie rusine. Unii chiar sunteti golani!". De acelasi tratament au beneficiat si deputatii care au semnat lista de sustinere a lui Adrian Nastase, catalogati si ei drept „golani".

Geoana s-a situat deasupra tuturor declarand ca, la capitolul credibilitate, el sta excelent, in timp ce „tot ce s-a intamplat rau cu Nastase s-a rasfrant asupra partidului". Impins de la spate de Mitrea si Iliescu, Mircea Geoana a explicat ca „un vot in favoarea lui Adrian Nastase ar insemna invalidarea conducerii alese de Congres".

Dupa aceasta indirecta amenintare cu demisia, batalia s-a transat.

Prin vot secret, pe biletele, mai marii PSD au votat cu DA pentru decizia propusa de Geoana ca Adrian Nastase sa isi dea demisia, - in caz contrar sa ramana fara sprijin politic - si cu NU- demisia actualei conduceri, in frunte cu Geoana si Mitrea si organizarea unui Congres Extraordinar.

Gandul.

Prima reuniune a liderilor PSD dupa demisia lui Nastase

preluare Realitatea TV

Conducerea PSD s-a reunit din nou la sediul din soseaua Kiseleff pentru a stabili cine ii tine locul lui Adrian Nastase.

Cu functiile din partid a fost mai simplu, ele au fost preluate de Dan Mircea Popescu, cel care era deja presedinte executiv de facto dupa ce Adrian Nastase se autosuspendase din functia de partid.

In ceea ce priveste Camera Deputatilor, liderii social-democrati se arata dispusi la aliante politice, pentru a pastra postul de presedinte.

Articol integral in Realitatea TV.

DNA strange toate dosarele lui Adrian Nastase

preluare EVZ

Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) au preluat, saptamana aceasta, de la Parchetul General, ancheta privind disparitia de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) a unor documente referitoare la depunerea sumei de 400.000 de euro in contul Danei Nastase.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost trimis la DNA la solicitarea procurorilor anticoruptie si se afla inca in faza cercetarilor preliminare, neexistand deocamdata nicio persoana invinuita.

Articol integral in EVZ.