Cel mai mare datornic al statului – Termoelectrica – este pe punctul de a fi curatat de datorii istorice de peste 44.000 miliarde lei (1,2 miliarde euro). Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat recent ca „daca vrem sa mai existe aceasta companie, este absolut necesar ca datoria istorica sa dispara".

Cu acordul tacit al ministrilor Cabinetului Tariceanu, Ministerul Economiei a intocmit deja ordonanta de urgenta care „spala" Termoelectrica de datoriile istorice. „Guvernul va aproba stingerea prin dare in plata a datoriilor Termoelectrica.

Practic, Ministerul Finantelor, AVAS si ANAF vor primi, in contul datoriilor, actiuni detinute de Termoelectrica la Electrocentrale Bucuresti, Deva si Galati", ne-au declarat surse guvernamentale.

Proiectul de ordonanta de urgenta urmeaza sa fie aprobat de Guvern in cel mult doua saptamani, potrivit acelorasi surse.

Ulterior, actiunile preluate de Finante, AVAS si ANAF la cele 3 societati din subordinea Termoelectrica vor reveni la Ministerul Economiei, „in vederea administrarii si valorificarii acestora", se precizeaza in actul normativ.

Citeste articolul complet in Gandul