Grupul bancar Citigroup este foarte aproape de a prelua banca turceasca FinansBank. Potrivit Reuters valoarea tranzactiei ar putea depasi suma de 5 miliarde de euro. In cursa pentru preluarea FinansBank se afla si National Bank of Greece (NBG).

Potrivit Wall Street Journal, cele doua banci aflate in cursa pentru achizitia FinansBank, a opta mare banca a Turciei, vor depune ofertele pana la data de 31 martie 2006.

Autoritatile federale din Statele Unite au impiedicat Citigroup sa faca vreo achizitie importanta ca urmare a unor nereguli constatate in anii anteriori.

In noiembrie 2005, actionarul majoritar al FinansBank , Fiba Holding a solicitat bancii americane de investitii Morgan Stanley sa gaseasca un comparator pentru banca. In acest moment FinansBank detine in Romania o cota de sapte procente pe piata cardurilor de credit si cinci procente pe cea a creditelor de consum.

Profitul bancii in Romania a fost de 4.2 milioane de euro in 2005, iar activele au deposit valoarea de 341 de milioane de euro