Ilie Botos este cercetat penal de procurorii anticoruptie, conform unor surse oficiale, pentru ca ar fi tergiversat anchete in care era implicata o firma englezeasca.

In urma cu un an, intr-o capitala europeana, reprezentantii firmei britanice Interlink se intilneau cu ministrul Economiei, Codrut Seres, informeaza ultimul numar al „Academiei Catavencu". Acestia au discutat despre intermedierea achizitionarii gazului metan de la rusi, in conditiile in care Romania cumpara scump si are tarifele cele mai mari la gaze.

Firma Interlink urma sa fie intermediara intre Gazprom si statul roman. O parte din bani trebuiau sa treaca printr-un cont intermediar de redistribuire, care ar fi putut fi al firmei britanice Interlink. Sursele spun ca exista indicii ca o parte din bani ar fi ajuns la oameni din conducerea Ministerului Economiei, inclusiv la Codrut Seres.

Doar ca printre cei care au primit bani pentru a asigura protectia - prin tinerea dosarelor in care este anchetata firma engleza - ar fi si Ilie Botos, care, in urma unui denunt, s-a ales cu un dosar la DNA, conform acelorasi surse. Pina la urma afacerea nu s-a incheiat, deoarece rusii nu au fost de acord cu pretul dat de statul roman.

Botos spune ca nu stie

Botos, insa, nu are nici cea mai vaga idee daca se afla in vreun dosar la DNA, ne-a declarat ieri purtatorul de cuvint al Parchetului General, Robert Cazanciuc.