Autoritatile din Romania si din Anglia si-au dat mana pentru a-i bloca pe fanii turbulenti la meciul Steaua - Middlesbrough. Meciul Steaua - Middlesbrough, contand pentru prima mansa din semifinalele Cupei UEFA, care este programat joi, 20 aprilie, de la ora 20.45, pe stadionul "National", a pus pe jar autoritatile din Romania si Anglia.

Problemele pe care le-au creat fanii celor de la "Boro" la ultimele deplasari in Europa le dau dureri de cap organizatorilor. "E un meci cu grad ridicat de risc, fiindca e vorba de deplasarea suporterilor englezi.

Intr-un clasament al consumului de alcool printre galeriile din Anglia, suporterii lui Middlesbrough ocupa primul loc", a spus ieri Daniel Georgescu, directorul general al Jandarmeriei. Clubul englez a solicitat 4.000 de bilete.

UEFA vrea sa ne dea ca exemplu

"Vom fi foarte severi, deoarece UEFA a trimis un fax la FRF prin care anunta ca va trimite o echipa de observatori cu o zi inaintea meciului, pentru a filma masurile de siguranta care se vor aplica la aceasta partida. Forul european a fost multumit de ce s-a petrecut la ultimele meciuri si vor sa dea Romania ca exemplu altor tari", s-a laudat colonelul Georgescu.

Celebrii "hooligans" englezi ii sperie pe cei care reprezinta autoritatile romane. Pentru a-si usura munca, romanii au cerut ajutorul omologilor din Insula.

Fac necazuri in deplasare

"Au trei categorii de suporteri. Cei mai periculosi fani trebuie sa predea pasaportul cu cinci zile inainte de meci si au interdictie de a parasi Anglia. Dar ei sunt obisnuiti sa vina pe diverse alte rute si nu pot fi impiedicati.

In ultima vreme, suporterii lui Middlesbrough au creat numeroase probleme. In "optimile" Cupei UEFA, cand au jucat in deplasare cu AS Roma, au fost multe incidente.

Trei dintre britanici au fost agresati de italieni si am inteles ca a existat si un decedat. Nici la meciul de la Basel n-au fost cuminti. A fost pentru prima data dupa mult timp cand fortele de ordine din Elvetia au fost nevoite sa intervina in forta in mijlocul galeriei englezilor.

Si in 2004, la o deplasare la Ostrava (Cehia), au fost incidente grave. Au multe antecedente", a completat Daniel Georgescu. "In jurul stadionului si pe traseul pe care vor veni suporterii englezi la meci se va interzice comercializarea bauturilor alcoolice".

Fanii lui "Boro" vor ocupa sectoarele 1 si 4 de la tribuna intai si vor intra pe la poarta dinspre depoul Vatra Luminoasa (strada Tony Bulandra). Britanicii vor fi adusi la cea mai mare arena a tarii la ora 19.00.

Numarul de bilete a fost diminuat

Gradul ridicat de risc al partidei Steaua - Middlesbrough i-a facut pe organizatori sa ia decizia de a reduce numarul de bilete anuntat initial. Astfel, desi s-a spus ca se vor vinde 47.000 de tichete, se vor scoate la vanzare doar 45.000. Biletele pentru aceasta partida se vor comerciliza incepand de azi.

Citeste articolul complet in Evenimentul zilei