Politicianul face un talk-show de sambata, la controversatul post OTV. Petre Roman este invitatul permanent al emisiunii "Romania incotro?", realizata de Max Banus, in fiecare sambata, de la 13.30 la 14.30, pe postul OTV, si inaugurata pe 1 aprilie. Numele emisiunii, "Romania incotro?", a fost inspirat de titlul omonim al unei carti scrise de Petre Roman.

Politicianul, presedinte al Fortei Democrate din Romania, spune ca a acceptat sa apara la OTV pentru Max Banus, dar si pentru ca aici se poate exprima liber.

S.C.: De ce ati acceptat sa apareti intr-o emisiune la OTV? Este vorba, totusi, de un post de televiziune pe care intelectualii il privesc cu o anumita reticenta.

P.R.: Nu am acceptat o emisiune la OTV, ci am acceptat o emisiune cu Max Banus, un om intelept si tolerant, cu o perspectiva deschisa si rotunjita asupra vietii. Cand mi-a fost propus conceptul emisiunii, nu m-a deranjat ca aceasta se va transmite la OTV. Emisiunea nu este adresata oamenilor de cultura, intelectualilor, ci oamenilor obisnuiti, din marile orase.

Care este statutul dv. in emisiune?

Contributia mea a fost premergatoare aparitiei emisiunii. Titlul emisiunii este preluat dintr-o carte de-a mea, aparuta acum cativa ani, intitulata: "Romania incotro?". Acum sunt invitat permanent al emisiunii realizate de Max Banus. Purtam discutii pe anumite teme, iar telespectatorii pot interveni cu telefoane in direct.

Ce teme abordeaza emisiunea?

Greutatea emisiunii cade pe problemele oamenilor din ziua de azi. Eu insist pe tema asta: sa eliberam din captivitate democratia din Romania, sa nu mai amestecam politica cu afacerile. Oamenii sunt foarte ingrijorati de pensie, medicamente, intretinere, locuri de munca - teme care revin tot timpul ca un laitmotiv.

Alte teme sunt cele la ordinea zilei, din agenda politica, am vorbit si de inundatii, in care sunt si specialist. Cand oamenii suna si insista pe niste teme dureroase, mi-aduc aminte de ce spunea Ion Budai Deleanu: "Gandeste-te, omule, ca nu vremurile sunt de vina, ci tu insuti ai putere si minte". E o pilda foarte buna. Avem putere si minte ca sa facem ceva?

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei