Casa de Economii si Consemnatiuni si-a extins reteaua informatica la peste 650 de unitati, dintr-un totalul de peste 1.400, in urma lucrarilor derulate in ultimile sase luni. CEC este acum reteaua bancara cea mai extinsa si cu cel mai inalt grad de informatizare.

Conform unui comunicat de presa al CEC, pentru unitatile care nu sunt incluse in reteaua informatica, CEC a dezvoltat o solutie offline care permite transferul electronic si procesarea zilnica de date.

"Operam in acest moment cea mai extinsa retea bancara din Romania, nu numai din punct de vedere al numarului de locatii, dar si din punct de vedere al informatizarii.

Ca urmare, posibilitatile si oportunitatile de a derula rapid si eficient activitatile bancare, inclusiv in mediul rural, imbunatatesc semnificativ capacitatea de dezvoltare a bancii", a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu.

In plus, CEC deruleaza acum un program de pregatire a personalului in vederea utilizarii noilor sisteme si spera ca pina la sfirsitul acestui trimestru noul sistem informatic sa fie complet operational in toate locatiile CEC.

Banca, ce are un capital social de 149,7 milioane lei si active totale de peste 6 miliarde lei, se afla in proces de privatizare.