[c:1:d]Metodele de manipulare a presei sunt an de an tot mai sofisticate, sustine Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, el a spus ca si consumatorul de media trebuie sa se dezvolte in egala masura, ca sa poata identifica distorsiunile informative si editoriale care apar in media.

"In fiecare an trebuie sa ne rafinam inca putin metoda ca sa nu scape printre dintii pieptenului metodei noastre smecheriile folosite de editori. Nu-i usor, pentru ca ce masuram noi trebuie sa aiba consistenta obiectiva, sa poata fi replicat, folosind aceiasi metoda, de oricine altcineva care s-ar indoi de produsul nostru", a declarat Mircea Toma.

Jurnalistul a spus ca programul initiat de Agentia de Monitorizare a Presei in licee se bucura de mare audienta. Tinerii care au optat pentru disciplina competentei media devin "mici detectivi cand se prind de trucurile folosite" a spus Mircea Toma. In privinta concentrarii presei in mainile catorva persoane, el sustine ca acest lucru ar fi o reala catastrofa.

Mircea Toma spune ca Romania nu este inca pregatita sa previna excesele, ca legile nu sunt bine consolidate, iar diversitatea opiniilor ar fi grav amenintata.