Alexandru Marian Iancu si Ovidiu Tender, anchetati in cazul RAFO, au ramas, cel putin pentru o perioada de timp, si fara banii din conturile bancilor elvetiene. Procurorii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au blocat conturile din Elvetia ale invinuitilor din dosarul RAFO, in valoare de 2,5 milioane de euro, conform MEDIAFAX.

Astfel, valoarea totala a conturilor blocate in acest caz se ridica acum la opt milioane de euro, diferenta - de peste cinci milioane de euro - regasindu-se in conturile bancilor din Romania care ii apartin lui Iancu, administrator al firmei VGB.

Totodata, in Elvetia au fost identificate conturile fratilor Octavian si Alexandru Marian Iancu, ale lui Ovidiu Tender, Emil Rosianu, directorul executiv al clubului Poli Timisoara, si ale firmei Balkan Petroleum. In acest dosar, oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Alexandru Marian Iancu sint acuzati ca ar fi pagubit statul cu 75 de milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, Tender si Iancu ar fi constituit o grupare de criminalitate organizata in care ar fi cooptat si alte persoane pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. Iancu este acuzat de spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, potrivit unor surse judiciare.

Acuzatii vizind crima organizata

Faptele vizeaza activitatea SC RAFO Onesti si SC Carom SA. Tender este acuzat de: inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Citeste articolul complet in Cotidianul