Consiliul Concurentei a decis sanctionarea Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa - « CFR Marfa » SA cu amenda contraventionala in valoare de peste 7 milioane de Euro, pentru incalcarea Legii concurentei informeaza un comunicat al institutiei.

Investigatia a avut ca obiect verificarea posibilelor practici anticoncurentiale savarsite de CFR Marfa in relatia cu operatorii de transport feroviar cu capital privat.

Prejudiciile create operatorilor feroviari privati prin comportamentul CFR Marfa sunt de natura economica, cu efecte asupra tarifelor de transport de pe piata transportului feroviar de marfa.

Prin practicarea unor tarife diferentiate fata de operatorii privati, mult mai mari decat pentru societatile desprinse din fosta SNCFR, acestia din urma, concurenti ai societatii CFR Marfa, sunt dezavantajati pe piata si determinati sa concureze mai putin agresiv.

In replica reprezentantii CFR au anuntat ca vor contesta in instanta decizia Consiliului, considerand ca nu detine o pozitie dominanta pe piata.

Plasarea CFR Marfa pe o pozitie dominanta pe piata serviciului de transport feroviar de marfa nu inseamna ca aceeasi dominanta se propaga in mod automat pe piata serviciilor de intretinere si reparatii pentru locomotive, specifice pentru personalul care deserveste locomotivele si toate celelalte activitati necesare bunei desfasurari a transportului feroviar de marfa, se arata intr-un comunicat al companiei.