Stiti cat a costat un bilet la Costume Institute Gala de anul acesta ce a avut loc la Muzeul de Arta din New York? Pretul de pornire a fost de 5000 de $. Ce li s-a oferit pentru suma aceasta? O cina si un ring de dans. Dar cel mai important a fost ca participantii avut posibilitatea sa socializeze cu cei de teapa lor. Stiti cum era pe vremuri...

la o anumita varsta trebuia sa fii "lansat" in societate, si cum altfel mai bine decat participand la un bal?

Iata ca in zilele noastre inca se mai practica aceasta metoda, putin mai updatata si cu anumite foloase: majoritatea acestor evenimente sunt organizate in scopuri caritabile.

Putin cate putin, organizarea petrecerilor grandioase a devenit o afacere foarte profitabila. Bucatarii care pana acum stateau pititi in spatele oalelor, acum ies in fata, sunt felicitati, admirati si sunt considerati a fi artisti. Caci, sa fim seriosi, ceea ce este servit la o astfel de cina si modul in care este servit este o adevarata opera de arta.

Care sunt ingredientele unei petreceri reusite?

Una bucata locatia superba: de exemplu, pentru Costume Institute Gala, Muzeul a fost transformat de catre designerul David Monn intr-o adevarata gradina botanica: iarba, copaci, liane si vita de vie.

Una bucata organizator celebru: daca este o petrecere organizata de Oprah, cu siguranta biletele nu vor fi niciodata de ajuns...

Multe bucati vedete. De fapt, acesta este aspectul cel mai important al unei petreceri. Si cum gradul reusitei se masora in fondurile stranse, e important ca toti cei care vin sa fie cu dare de mana. Dar sa nu va inchipuiti ca organizatorii nu castiga nimic... caci numai din publicitate isi scot cam 5 milionae de dolari. Deci...

Celebra revista de bussiness, Forbes, a realizat un resume al celor mai hot petreceri din lume si am tinut sa vi-l prezentam si noi:

The Frick Collection's Young Fellows Ball, New York

The Frick Collection's Young Fellows Ball

New York

Cu 700 de participanti, balul a reusit sa stranga 275.000 de $ ce au fost destinati programului educational al muzeului. Scaunele din sala au fost "imbracate" de casa de moda Vera Wang.

Inaugural Ball, Washington, D.C

Inaugural Ball

Washington, D.C.

The Inaugural Ball este un eveniment cu traditie si de mare importanta pentru viata sociala a Washingtonului. Prima editie s-a desfasurat in 1809, dupa ce James Madison a fost ales presedinte. Teama balului,aleasa de Bush in 2005 a fost "Celebrating Freedom, Honoring Service".

Le Bal Des D?butantes, Paris

Le Bal Des Debutantes

Paris

Cu 300 de invitati si 24 de debutanti internationali, balul are loc in fiecare noiembrie sau decembrie, la hotelul Crillon, Paris. Fiecare debutant reprezinta si este imbracat de cate o casa de moda diferita. Anul trecut fiica lui Andie MacDowell a reprezentat Gaultier, iar nepoata lui Bush - Ashley Bush a reprezentat Ralph Lauren.

Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala, New York

Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala

New York

Evenimentul a fost creat in 1948 de Eleanor Lambert pentru a strange fonduri ce urmau a fi donate Institutului Met. Anul acesta, printre organizatori s-au regasit: designerul Christopher Bailey, actrita Sienna Miller si redactorul-sef al revistei Vogue, Anna Wintour. A fost sponsorizat de Burberry, desfasurat pe 1 mai si a reusit sa stranga peste 4,5 milioane de $.

Monte Carlo Red Cross Gala

Monte Carlo Red Cross Gala

Monte Carlo

Anul acesta va avea loc pe 4 august. Pretul biletului este de 1000 de euro, include cina, fara alcool.

Playboy's Midsummer Night's Dream Party, Los Angeles

Playboy's Midsummer Night’s Dream Party

Los Angeles

Data: 5 august 2006. Locatie: the Playboy Mansion. Dress code: cat mai sumar, pijamale sau lenjerie intima. Invitati: peste 1000. Tema petrecerii: mitologia greaca si romana.

Serpentine Gallery Summer Party, London

Serpentine Gallery Summer Party

London

Data: 11 iulie 2006. Invitati: 1000. Pretul biletului: 370 de $. Sponsor: Yves St. Laurent. Organizator principal: Tim Jeffries.

Vanity Fair Oscar Party, Los Angeles

Vanity Fair Oscar Party

Los Angeles

Petrecerea a fost lansata in 1994 si este locul spre care se indreapta toate celebritatile dupa ce au participat la ceremonia de acordare a premiilor Oscar.