Intilnirea lui Ioan Rus cu Ion Iliescu are loc cu o saptamina inainte de lansarea „Polului Social”, care s-ar putea transforma in partid.

Ion Iliescu va sta la aceeasi masa cu grupul de la Cluj. Iliescu participa azi si miine la citeva actiuni in Cluj-Napoca, intre care un seminar despre globalizare si o intrevedere cu organizatia „Cafeneaua politica”.

Aflind despre aceasta vizita, Ioan Rus l-a sunat pe Iliescu si l-a invitat la o intilnire cu filiala PSD. Unul dintre liderii grupului de la Cluj, Vasile Dincu, spune ca se ocupa, mai nou, si de proiectul ,,Polului Social’’, initiat de Ion Iliescu si de Petre Roman.

„Ne-am inteles asupra proiectului”, afirma Dincu, cel care spune ca s-a vazut deja cu Razvan Theodorescu pentru a discuta despre Pol, iar vineri va discuta cu Iliescu.

Intilnirea este cu atit mai interesanta cu cit, in ultima vreme, intre cele doua tabere s-a dus un razboi pe viata si pe moarte. Nu de putine ori a putut fi auzit Dincu sau Rus sugerind ca Iliescu ar trebui sa joace de acum un rol secundar in partid.

Dincu: „Roman vrea partid”

„Polul Social" se lanseaza pe 23 mai, ora 16.00, la Romexpo. Pare tot mai clar ca este o constructie politica, desi nimeni nu vrea s-o recunoasca in mod oficial. Razvan Theodorescu, unul dintre initiatorii proiectului, recunoaste cu jumatate de gura ca ceva-ceva se pregateste.

„Daca va iesi ceva, nu stiu… ca eu nu fac partide. Cine vrea sa faca partide poate s-o faca, chiar si plecind de la aceste dezbateri”, ne-a declarat Theodorescu. Pe panoul din spatele prezidiului unde vor sta Ion Iliescu, Petre Roman & comp. va fi abordat un slogan cu mesajul „Unitatea stingii in fata derapajelor dreptei”. Este foarte posibil ca la manifestare sa vina si Mircea Geoana.

La ultimele sedinte ale conducerii PSD, Ion Iliescu a explicat ca nu vrea un nou partid. Marti dupa-amiaza, la Biroul Permanent National al PSD, Iliescu a trebuit sa dea din nou explicatii. Surse din partid sustin ca fostului presedinte i s-a reprosat ca oamenii lui dau sfoara-n tara ca se face un nou partid.

„Nu e partid, e forum”, ar fi spus Iliescu, trintind usa dupa el. Cu intentia de a tine lucrurile sub control, in proiectul ,,Polului Social’’ s-a implicat si Vasile Dincu, un adversar declarat al lui Iliescu. „Va fi numai o dezbatere. Iliescu nu vrea partid, doar Roman ar vrea”, sustine Dincu.