Guvernul a alocat suma de 500.000 RON (5 miliarde lei vechi) pentru finantarea cheltuielilor necesare organizarii si desfasurarii in anul 2007 a editiei a VIII-a a Festivalului International “George Enescu”.

Banii provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, se arata in comunicatul biroului de presa al guvernului.

Finantarea evenimentului se face pe baza de contract incheiat intre Ministerul Culturii si Cultelor si ARTEXIM, institutie publica subordonata MCC, cu plata unui procent de 30% in avans.

Pentru organizarea si desfasurarea in conditii optime a acestui eveniment cultural, in cursul anului 2006 se vor desfasura actiuni precum: prospectarea pietei, asigurarea impresarierii, negocierii si incheierii contractelor cu artisti din tara si din strainatate, mediatizarea Festivalului.

Festivalul International “George Enescu” a fost admis in Federatia Europeana a Festivalurilor si in Federatia Mondiala a Concursurilor de Interpretare Muzicala si este in prezent unul din cele mai importante evenimente de acest gen din lume.

Organizarea Festivalului International “George Enescu” contribuie la reconstruirea dimensiunii culturale si artistice a tarii noastre, reprezentand, totodata, o componenta a politicii de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.