Legea care aproba Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 201/2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor a fost promulgata pe 15 mai de catre presedintele Romaniei.

Noul act normativ stipuleaza, printre altele, majorarea numarului de membri ai Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), de la cinci la sapte.

Astfel, conducerea CSA va fi compusa dintr-un Presedinte si doi Vicepresedinti, dintre care unul va supraveghea piata asigurarilor generale, celalalt urmand sa fie responsabil cu sectorul asigurarilor de viata.

"Aceasta modificare este justificata, avand in vedere ca numarul membrilor Consiliului a fost pastrat acelasi din anul 2000, de cand a fost emisa Legea nr.

32/2000, desi in ultimii ani au aparut o serie de cerinte suplimentare, obiective privind coordonarea supravegherii si reglementarii, pe fondul cresterii complexitatii sectorului de asigurari, dar si a evolutiilor din plan economic in general", declara, recent, intr-un interviu acordat Revistei de Asigurari PRIMM, Nicolae Eugen CRISAN, Presedintele CSA.

Articol integral 1asig.ro