Traian Basescu este ingrijorat de problema gripei aviare, pe care o considera o problema de siguranta nationala. De aceea el i-a convocat, sambata, la Spitalul Elias, unde este internat in urma operatiei de hernie de disc, pe premierul Calin Popescu Tariceanu, pe ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si pe ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Premierul si ministrul Agriculturii au venit la discutia cu presedintele, iar in locul sau, Vasile Blaga l-a desemnat pe secretarul de stat, Anghel Andreescu.

Potrivit TVR, presedintele Traian Basescu le-a cerut sa ia masuri pentru reducerea efectelor gripei aviare si pentru prevenirea extinderii acesteia. Seful statului a mai cerut si verificarea fermelor din zonele care nu sunt afectate de gripa aviara. Traian Basescu a recomandat totodata instalarea filtrelor sanitare si in judetele limitrofe celor care sunt afectate in prezent.

Intalnirea de sambata a fost prima dintre seful statului si premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa ce Basescu s-a operat de hernie de disc la Viena.