Cu un aspect care denota incredere in sine si o imagine prietenoasa si singulara, noul Opel Corsa este pregatit pentru prima sa aparitie in public. British International Motor Show, salon care se desfasoara intre 18 si 30 iulie, la Londra, va fi scena pentru premiera mondiala a noii generatii Opel Corsa.

Trasaturile caracteristice cuprind un design cu contururi puternice, sportive, un sasiu de ultima generatie pentru o virare agila si sigura, dotari noi de inalta tehnologie pentru aceasta clasa, precum si un interior de o calitate sporita, care ofera tot spatiul necesar, confort si posibilitati de personalizare.

A patra generatie a acestui model Opel foarte popular, care s-a vandut in mai mult de 9,4 milioane de unitati numai in Europa, incepand din 1982, va fi disponibila la dealeri incepand din octombrie 2006.

Design: silueta alungita, linia acoperisului stil coupe, contururi si sectiunea spate atletica; versiunea cu trei usi transforma dimensiunile sale compacte (lungime / latime / inaltime: 3,99 / 1,71 / 1,49 m), ampatament lung (2.511 mm), ecartament lat (1473/ 1458 mm) intr-o proportie care ofera un aspect sportiv distinct.

Interior: un habitaclu mai spatios pentru pasageri, cu o pozitie de conducere impozanta si o priveliste cuprinzatoare; o gama larga de motive in culori corespunzatoare pentru interior, materiale si decor care includ suprafete finisate cu lac fin; butoane de comanda si comutatoare transparente (in functie de nivelul de echipare); idei inteligente de depozitare.

Sasiu: complet nou; dinamica si agilitate maxime; optional, noul program de stabilitate electronica (ESP) cu control imbunatatit la subvirare (EUC), actionarea franei pe toate rotile, in functie de cerinte.

ABS cu control al franarii la virare (CBC) ca dotare standard; sistem de asistenta la franare, primul din aceasta clasa cu servodirectie sport progresiv variabila; sasiu sport coborat si, optional, roti de 17 inch.

Motoare: trei pe benzina si doua turbodiesel common-rail cu cilindree de la 1,0 pana la 1,4 litri si capacitate de la 60 la 90 CP; tehnologie cu 4 supape; in curand, noul motor 1,7 CDTI de 125 CP cu filtru de particule diesel (DPF) standard; motoare pe benzina toate cu tehnologia TWINPORT; DPF (filtrul de particule diesel) - o caracteristica rara in clasa de cilindree redusa - disponibil de asemenea pentru motoarele diesel de 1,3 litri.

High-tech: pachetul tehnologic cu noi caracteristici din aceasta clasa, cum ar fi sistemul de faruri adaptive cu halogen, program inovator infotainment, sisteme de navigatie cu CD sau DVD-ROM, radio/CD-player cu MP3, telefon mobil cu control vocal si conectare Bluetooth, include si conectare la retea pentru generatiile viitoare de telefoane mobile, anvelope Run Flat etc.

Personalizare: multe optiuni de personalizare, de la preferintele soferului la setari personale electronice, cum ar fi selectarea automata a pre-setarilor pentru sistemul electronic de control al climatizarii sau al sistemelor de infotainment, volan cu incalzire, trapa panoramica.

(Sursa: General Motors Southeast Europe )