In cadrul TANDEM, Institutul Francez si MNAC va invita vineri, 26 mai orele 19.30 la Galeria ¾ din cladirea TNB la vernisajul expozitiei Cependant/Totusi.

Curatori : Delphine Fabbri Lawson si Jean Corrard, Fluid Image

Fluid Image este un organism polimorf si evolutiv care isi centreaza demersul catre media art (ansamblu de moduri de expresie legate de utilizarea tehnologiilor producatoare de sunet si imgine).

Expozitia Cependant/Totusi este nascuta dintr-o propunere artistica venita din partea lui Delphine Fabbri Lawson si a lui Jean Corrard a caror intentie este realizarea de obiecte de media art rezultand din intalnirea viziunilor franceze si romane asupra unei tari, Romania.

Expozitia reuneste si artisti media din Romania care au raspuns propunerii artistilor francezi.

Lucrarile prezentate sunt :

Night screen, Urban tree, Blind loyality, Young Romania, Micro univers

Serie multimedia, Vali Chincisan

Endless, Self correction exercice, Stop truck

Serie de lucrari video, Estefan Arnold

Rubbing mint

Instalatie video , Anca Benera

Amn?sia #2

Instalatie, D. Fabbri Lawson si J. Corr?ard

Fara titlu

Instalatie, Pierre Dugelay

Cu ocazia vernisajului, la orele 22.00 pe terasa MNAC are loc un concert de muzica electronica sustinut de muzicianul francez Benkal alaturi de vjs Serghei & Koshimin.

Benkal va crea o piesa de musique concrète in relatie cu locul concertului (MNAC), plecand de la sunete ambiante inregistrate in Bucuresti, manipulate si combinate. Vor urma alte creatii proprii care imbina sonoritati electronice, acustice, muzica improvizata si contemporana, beats, cliks si alte micro-evenimente sonore.

Serghei & Koshimin

Ecranul nu obtureaza. El nu e nici macar o fereastra. E mai degraba un filtru: lasa la inceput sa se vada tot ce e in spatele lui, dupa care deconstruieste acest "tot" si pastreaza doar fibra tare, miezul greu. Imaginile exista deja acolo, fie ca s-au intimplat sau nu.

Folosind muzica lui Benkal ca principiu director, Serghei & Koshimin extrag aceste imagini din vesnicul calm al peisajului ce se vede de pe terasa MNAC. (durata concertului aproximativ 1h45)