Reprezentanti ai producatorilor agricoli si ai procesatorilor si-au prezentat vineri revendicarile economice in cadrul intalnirii cu ministrul de stat Gheorghe Pogea, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Ministri s-au angajat in numele Executivului sa adopte in cel mai scurt timp o serie de masuri care sa vina in sprijinul acestora.

In urma propunerilor formulate de asociatiile producatorilor agricoli, reprezentantii Executivului s-au angajat sa adopte o serie de masuri care sa vina in sprijinul acestora, prin inlocuirea sistemului actual de aplicare a unui tarif vamal ad valorem, ca procent pe tona de carne de pui importat, cu o taxa fixa specifica, similara celei din sistemul tarifar european.

Ministrul Agriculturii a promis ca va introduce in urmatoarea sedinta de guvern un proiect de hotarare de guvern privind majorarea subventiei pe cap de pui broiler de la 1,4 RON la 2,8 RON, masura ce va veni in sprijinirea crescatorilor de pasari.

In privinta cererii de introducere a sistemului de plata a rovignetei, in raport cu durata de utilizare in transport pe drumurile publice, a mijloacelor de transport tehnologic din agricultura, reprezentantii guvernului vor analiza modalitatea juridica de introducere a unei taxe fractionate prin care producatorii agricoli sa plateasca in functie de perioada de utilizare a drumurilor publice.