De 1 iunie,incepand cu ora 10.00, la Muzeul Taranului Roman se intimpla Marea Bucatareala. De sarbatoarea lor, toti copii vor avea acces gratuit in muzeu pentru a redescoperi o lume uitata. Expozitii concursuri, spectacole dedicate copiilor se vor desfasura afara, pe pajiste sau in muzeu.

pe pajiste:

• Bucatarie inventata, actiune cu picto-mincaruri, retete din aduceri aminte si blaturi de pizza desenate cu mustar si bulion.

• Expozitia Ospitalitate - masa, casa, bucatarie cu obiecte realizate de copiii de la Atelierul de Creativitate (de la etichete culinare la sorturi desenate).

• Fanfara de copii din Mileanca, judetul Botosani (intre orele 10-16).

in muzeu:

• Expozitie cu desenele copiilor (din Vinatorii Mici si Vinatorii Mari, jud. Giurgiu) care au participat la atelierele de creativitate (in sala Veranda, ora 11).

• Rataciti printre animale si cuvinte - intimplare in jurul expozitiei Petits coq-à-l'ane (ora 12).

Puteti afla cite ceva despre taranul roman si lumea lui venind la Muzeul Taranului Roman - Muzeu National de Arte si Traditii. Cu o istorie de aproape un secol, cladirea de caramida rosie de pe Soseaua Kiseleff, nr.3, adaposteste peste 90 000 de obiecte taranesti: icoane, troite, cruci, ceramica, tesaturi, costume, podoabe...

O parte din aceste obiecte sunt prezentate in expozitii cu pronuntat caracter antropologic.