Restructurarea guvernamentala este discutata, luni, in sedinte separate, atat de liberali, cat si de democrati. Initiativa a fost lansata de democrati, prin vocea presedintelui acestei formatiuni politice, Emil Boc.

Potrivit unor surse neoficiale, se are in vedere reducerea numarului de portofolii, la 15 sau la 1, dar si demiterea unor ministrii cum ar fi cel al Sanatatii - Eugen Nicolaescu, Agriculturii -Gheorghe Flutur, si Educatiei - Mihail Hardau.

Liberalii au anuntat ca iau in calcul acest lucru, insa doresc mai intai o analiza a activitatii ministrilor si apoi sa se puna problema unei restructurari, in functie de modelul European.

“E vorba de analize ale modului in care sunt organizate guvernele din tarile Uniunii Europene, precum si de principiile pe baza carora vom purcede la restructurarea Guvernului: in primul rand eficienta procesului de integrare europeana, in al doilea rand principii legate de eficienta cheltuirii banului public.

Nu vom porni discutia de la un numar de portofolii pe care dorim sa-l obtinem sau de la numarul de agentii pe care dorim sa-l obtinem, ci de la functiunile necesar a fi asigurate.

Nu s-a discutat despre remanierea guvernului; in orice caz, Comitetul executiv al PNL-ului si-a manifestat din nou sustinerea politica pentru a linisti totusi lucrurile" a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

El a afirmat ca liberalii ii vor sustine in continuare pe cei doi ministrii, Eugen Nicolaescu si Gheorghe Flutur.

Bogdan Olteanu a adaugat ca premierul Calin Popescu va face propria evaluare a ministrilor, pe care o va prezenta la sedinta Aliantei, prevazute sa se desfasoare tot luni.

Totodata, Olteanu a mai precizat ca liberalii au decis numirea lui Decebal Traian Remes in functia de secretar executiv al partidului.