Ca urmare a succesului inregistrat la lansarea pe piata a versiunii Cayman S, in toamna anului 2005, Porsche va prezenta Cayman, o noua varianta a modelului coupe sport cu motor central. Bazat pe seria Boxster, automobilul cu doua locuri este propulsat de un motor boxer cu 6 cilindri (capacitate de 2,7 litri), ce dezvolta 245 CP.

Cu o putere propulsoare remarcabila la turatii joase si medii, motorul dovedeste performante impresionante. Viteza maxima atinsa este de 258 km/h, in timp ce masina - dotata cu transmisie manuala - accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 6,1 secunde. Porsche Cayman este o dovada clara a faptului ca performantele remarcabile nu inseamna obligatoriu si un consum crescut de combustibil.

Conform standardelor europene, consumul mediu la 100 km este de numai 9,3 litri. Gratie sistemului Porsche VarioCam Plus, Cayman atinge un cuplu de 273 Nm, disponibil pe o plaja intre 4.600 si 6.000 rot/min. Puterea este transmisa printr-o cutie de viteze manuala, cu 5 trepte si comenzi scurte, foarte precise.

Transmisia manuala cu 6 viteze este disponibila optional, alaturi de sistemul Porsche de control al suspensiei active (PASM). O a treia varianta oferita de Porsche este binecunoscuta Tiptronic S, transmisie automata cu 5 rapoarte, care are clapete in spitele volanului, pentru modificarea treptelor intr-un stil sportiv. Pretul de baza al modelului Cayman este de 40.900 euro.

In Germania, masina costa 47.647 euro, cu toate taxele incluse. Pe piata din SUA, Cayman va fi disponibil cu incepere de la 49.400 dolari (fara taxe). Lansarea pe piata din Europa si SUA va avea loc la 29 iulie 2006.