Putintica rabdare - asta le cere Ion Iliescu colaboratorilor sai care vor transformarea grabnica a Polului social in partid.

Luni seara, in emisiunea de la Realitatea TV a lui Stelian Tanase, Ion Iliescu a vorbit, pentru prima oara in clar, despre pericolul scindarii PSD, despre nevoia de constituire a unui partid politic mai mare si despre pasii concreti pe care, impreuna cu Petre Roman, ii va face pentru constituirea acestui proiect.

Astfel, saptamana viitoare va avea loc constituirea asa-numitului „comitet de initiativa” al Polului. Potrivit lui Ion Iliescu, se va face, de fapt, trecerea de la faza discutiilor teoretice despre stanga, la faza organizatorica.

Odata cu infiintarea comitetului, se pune prima piatra la structurarea partidului, un proces care, asa cum a sugerat Iliescu, va fi lung si va necesita „ multa intelepciune”.

Inghesuiala la turnarea fundatiei

Comitetul de initiativa va fi format din 10-12 oameni, ne-a spus, ieri, unul dintre viitorii membri ai acestei structuri, Razvan Theodorescu. „Nu vrem sa-l facem mai larg, nu avem timp de un nou CFSN, comitetul va fi o chestiune tehnica. El va stabili ritmul intalnirilor noastre pana la momentul H, cand ne vom duce la tribunal”.

Articol integral Gandul