Luna mai a fost in general o luna nefavorabila, a gazduit in prima parte a ei scaderi considerabile care nu au fost urmate de reveniri pe masura. Indicii BET si BET-C au scazut cu circa 6%, in timp ce BET-FI a acumulat o depreciere de 13,8% in toata luna.

Lichiditatea a fost insa mai buna decat in aprilie, rulajul mediu zilnic depaseste 28 milioane RON, fata de 17,2 milioane RON in luna anterioara.

Luna mai se incheie cu o serie de cateva sedinte modeste, lipsite de culoare, in care nu s-a intamplat aproape nimic. La fel a fost sedinta de miercuri, terna si apatica, putin lichida si cu oscilatii mici la nivelul principalelor actiuni. In total s-au rulat 18,46 miliarde lei, iar indicii au reusit sa inchida pe plus, cu toate ca la jumatatea sedintei erau toti pe scadere.

SIF Moldova (SIF2) a fost cel mai tranzactionat emitent al sedintei, cu un rulaj de 3,1 milioane RON. Dupa ce au deschis la preturi inferioare celor de ieri si au evoluat aproape liniar, la jumatatea sedintei SIF-urile au inceput sa revina pe usoare cresteri, sub acest aspect cel mai bine fata de sedinta anterioara a inchis SIF Muntenia (SIF4), la 1,39 RON/actiune (+1,5%).

Segmentul titlurilor SIF a intrat de mai mult timp intr-o faza stagnanta, piata lor pare lipsita de vlaga in lipsa unor elemente extra-bursiere care sa ii dea un imbold. Fata de luna aprilie toate au scazut, cel mai mult SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 17,8%.

Cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie a fost BRD (BRD), cu un rulaj de 1,7 milioane RON. Cursul nu a avut miscari deosebite si a inchis la 16,5 RON/actiune (+0,6%), nivel la care se inregistreaza o scadere de 4% fata de luna precedenta.

Titlurile petroliere nu au evoluat nici astazi la unison, cu toate ca au inchis identic cu sau la valori apropiate de sedinta de ieri. Petrom Bucuresti (SNP) a avut o lichiditate mai buna decat Rompetrol Rafinare (RRC), insa acesta din urma s-a caracterizat printr-o volatilitate mai mare a cursului.

SNP a inchis la 0,51 RON/actiune, fara variatie fata de ieri si la o scadere de 9,7% comparativ cu luna anterioara, in timp ce RRC a acumulat in ultima luna o depreciere de 19,7%. La SNP a fost si un transfer pe piata Deal, de un milion de actiuni la 0,5050 RON/actiune.

Performera sedintei a fost UAMT Oradea (UAM), societate cu o lichiditate bursiera redusa, ce ii permite pscilatii mai mari de pret. Astazi au fost cateva ordine ceva mai mari de cumparare, iar cursul a urcat rapid la 0,77 RON/actiune (+13,2%).