Patronul s-a adresat suporterilor cu drept de vot, dupa cistigarea celui de-al 23-lea titlu de campioana, dupa care l-a atacat pe Mugur Isarescu.

Dincolo de performantele fara precedent in istoria postdecembrista, fotbalul a devenit tot mai mult un vehicul utilitar al oamenilor politici. Daca premierul Calin Popescu Tariceanu a deraiat cu Rapidul, nu acelasi lucru se poate spune despre presedintele Traian Basescu sau despre patronul Stelei, Gigi Becali.

Al doilea titlu consecutiv cucerit dramatic de „ros-albastri“ la capatul unei etape controversate, a devenit, rapid, mobilul unei campanii electorale ad-hoc a lui Becali. „Vasluiul a jucat fara rautate si a facut practic o reparatie morala prin ceea ce a furat Rapidul tot campionatul.

Voi ajunge presedinte si vreau sa-mi scot pirleala pe trei ani in care Steaua a fost furata si hingherita. Sa voteze toti suporterii cu Gigi Becali. Sint foarte multumit, pentru ca am demonstrat cit sint de puternic.

Am invins aici si am operat si pe Rapid la Jiul, facind o demonstratie de forta“, a fost discursul lui Gigi Becali la aniversarea celui de-al 23-lea titlu national al stelistilor. „Gigi, presedinte!“, a fost reactia publicului.

Putin mai tirziu, intr-o emisiune televizata, patronul Stelei si-a indreptat tirul si asupra guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, incriminindu-l pentru o declaratie potrivit careia sistemul imobiliar se va prabusi. Acest domeniu reprezinta cea mai importanta parte a averii lui Becali.

Sarbatoare si violente

Victoria cu 4-0 a Stelei la Vaslui a lasat urme adinci in orgoliul finantatorului vasluian Adrian Porumboiu si al antrenorului Mircea Rednic, care si-a anuntat si intentia de a parasi formatia. „Am vorbit despre onoare inainte de joc, dar aceste cuvinte ar trebui sa dispara pentru totdeauna din vocabularul unor jucatori de la FC Vaslui.

Nu numai ca au stat in genunchi pe teren, au mers pe burta, s-au tirit, au intrat cu capul in pamint“, a tunat Porumboiu, sustinut de antrenor. Mai mult, portarul Hutan a anuntat conducerea inaintea meciului ca a fost contactat de anumite persoane.

Suspiciunile de blat nu i-au impiedicat pe jucatorii stelisti sa sarbatoreasca in fiecare oras de pe traseul Vaslui-Bucuresti, fiind intimpinati cu simpatie de localnici, pe conducatori sa acuze tot mai dur adversarii din Giulesti, iar pe suporteri sa rupa 450 de scaune, sa se bata cu jandarmii si cu fanii vasluieni.

Ajunsi in Capitala, Mirel Radoi si compania au fost premiati, dupa miezul noptii, pe terenul de antrenament al stadionului Ghencea, in prezenta a aproximativ 5.000 de suporteri veniti din Piata Universitatii.

Rapid s-a autoeliminat

Alaturi de replica submediocra a Vasluiului, jocul sinucigas al Rapidului la Petrosani a dezvaluit campioana mai devreme cu un sfert de ora. Atitudinea ostila a publicului local, dar si avansul de doua goluri obtinut in primele zece minute de Steaua au destabilizat echipa din Giulesti.

Dupa o ora de joc, echipa de fotbal a Jiului ajunsese sa joace impotriva echipei de „handbal“ a Rapidului, dupa ce Niculae, Marius Constantin, Maftei si Dani Coman fusesera eliminati. Romeo Stancu a „fluierat“ finalul in minutul 76, la scorul de 1-0 pentru gazde, care, la masa verde, va deveni 3-0. Nervozitatea giulestenilor a continuat si dupa prematurul final.

„Traim intr-o tara de hoti, unde fiecare fura dupa bunul plac. Nu se poate asa ceva. Am fost furati pe fata de un Helesteanu care a stricat tot meciul. Traim in tara lui Papura Voda si ne meritam soarta. Ce mai conteaza in jegul asta de tara? Este un sfirsit de campionat jegos si dezgustator din punctul meu de vedere“, a fost discursul virulent al lui Viorel Moldovan.

Rapidistii s-au razbunat si pentru afinitatea publicului pentru Steaua, scandind impotriva acestora, in timp ce conducerea intentioneaza sa depuna un nou memoriu pentru scandarile rasiste preluate de petrosaneni de la stelisti.

Dinamo vrea sa uite

In afara bataliei pentru campionat, nu fara emotii, Dinamo a reusit sa salveze un retur esuat, obtinind locul trei, care duce in Cupa UEFA. „Nu am tinut cu Steaua. Pe mine m-a interesat ca Dinamo sa cistige la Timisoara sau sa obtina numarul de puncte care sa ne permita sa participam in UEFA. Regret ca am ajuns la mina altora.

Trebuie sa uitam cit mai repede acest retur“, a spus actionarul dinamovist Gigi Netoiu. La polul opus al clasamentului, alaturi de FCM Bacau a retrogradat gruparea Pandurii Tirgu-Jiu, care a incheiat la egalitate, 1-1, ultimul meci cu Otelul Galati.

Razvan Lucescu are credit total la Poli Timisoara

„Pe plan sportiv, este prioritar sa aducem un antrenor. Nu pot inca sa spun cu certitudine nimic despre Razvan Lucescu. Astazi va vom spune daca vine sau nu la noi. Noi il asteptam si il dorim cu totii la club“, a declarat presedintele clubului, Marian Iancu.

Articol integral in Cotidianul