Puiu Hassoti, senator PNL, a afirmat, in emisiunea “Romania la raport” de la Mix Fm, realizata de Andreea Pora, ca in cazul in care decizia CNSAS-ului este aceea ca Dan Voiculescu a facut politie politica, presedintele Partidului Conservator nu va ocupa postul de vicepremier.

Senatorul PNL a mai adaugat ca este exclus ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa-l nominalizeze pe liderul PC pentru aceasta functie. ‘Nici PNL, nici premierul Tariceanu nu vor sustine intrarea in Guvern a unei persoane care a colaborat cu Securitatea”, a spus Hassoti.

In plus, Puiu Hassoti considera ca toti politicienii importanti care au facut politie politica trebuie deconspirati.

“Cer CNSAS-ului ca urgent sa puna pe masa dosarele de colaboratori si de informatori ale politicienilor importanti din Romania, sa vedeti ce o sa iasa, din pacate. In ceea ce-i priveste pe eventuali colegi de-ai mei liberali care au facut politie politica, va asigur ca voi fi primul care va cere excluderea lor din partid”, a declarat senatorul PNL.

Sabin Cutas - “Dan Voiculescu are sprijinul PC”

In cadrul aceleiasi emisiuni, Sabin Cutas, senator PC, a declarat ca Dan Voiculescu se bucura de sustinerea intregului partid. Acesta afirma ca presedintele partidului este cea mai buna alegere pentru postul de vicepremier.

Intrebat de Andreea Pora daca Partidul Consevator are o problema de imagine in urma ultimelor evenimente, senatorul PC a evitat sa raspunda, sustinand doar ca, de fapt, CNSAS-ul se confrunta cu astfel de probleme, din moment ce Dan Voiculescu afla informatiile din presa, inainte de a primi raspunsul oficial din partea Colegiului.

“Toate aceste informatii care apar in presa sau din directia CNSAS-ului, apar in momentul in care domnul Voiculescu a fost nominalizat pentru functia de vicepremier. Din pacate, nu este un lucru normal”, sustinut Sabin Cutas.