Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Paloma Petrescu, nu se considera vinovata in legatura cu faptul ca subiectele de la testele de istorie au fost aflate de un jurnalist. Ea a anuntat ca nu intentioneaza sa demisioneze, cu toate ca premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat sambata seara ca o va demite, transmit agentiile de stiri.

Paloma Petrescu a precizat ca este in desfasurare o ancheta a politiei in acest caz, care verifica cum a fost posibil ca o persoana din afara ministerului sa poata lua subiectele, fara sa fie controlata.

"Ne asumam lipsa de responsabilitate a celor care nu au verificat documentele persoanelor care au venit sa ridice subiectele", a spus Paloma Petrescu.

Imediat a venit si reactia ministrului Educatiei, Mihail Hardau, care a declarat ca nu este de acord cu demiterea Palomei Petresci. El a declarat ca demiterea secretarului de stat nu poate fi luata decat dupa finalizarea celor doua anchete.

De altfel, Hardau a recunoscut ca nu s-a gandit sa numeasca o alta persoana in locul Palomei Petrescu, considerand ca demiterea ei acum ar fi nejustificata.

Ministrul Educatiei a anuntat ca noul director interimar al Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE) este Cristian Mirescu, inspector pentru invatamant tehnic in cadrul Ministerului Educatiei.