Bulevardul Lascar Catargiu a devenit cea mai scumpa strada a Capitalei. Numai pentru amenajarea spatiului verde care separa cele doua sensuri de circulatie Primaria Capitalei a bagat peste 3 miliarde de lei in pamant. De acesti bani au fost, deocamdata, plantati 48 de pui de platani importati din Italia, gazon si floricele.

In toamna, sub arborii care in timp vor masura peste 12 metri inaltime, se vor aduce bucsusi si trandafiri “remontanti”. Acum peisajul este straniu. La fiecare platan s-au pus cate trei pari care sa-i fixeze radacina si cate un spot de iluminat pentru coroana ce-i va creste in zeci de ani.

In corpurile care din lipsa de coroane vor lumina deocamdata bucsusii ( gard viu -n.r.) Primaria Capitalei a mai bagat 10.000 de euro. Practic, pentru refacerea peisagistica a spatiului verde de aproximativ un kilometru lungime si un metru latime, Primaria Capitalei a spart 3,21 miliarde de lei. “Asta face parte din refacerea axei Nord-Sud.

Zona verde de pe Lascar Catargiu ar trebui sa faca legatura intre nordul Capitalei, care este plin de verdeata si zona aproape lipsita de vegetatie care trece prin centru si ajunge in sud. Pe aceasta axa, considerata ca fiind una din cele mai importante, arbustii mici au fost inlocuiti cu platani adusi din Italia. Un singur pui de platan a costat 15 milioane de lei.

In total au fost plantati 48, iar valoarea totala a contractului de refacere peisagistica a zonei verzi este de 2,85 miliarde de lei. In acesti bani intra platanii, bucsusul, gazonul si florile. La aceasta suma se adauga si iluminatul care a costat 10.000 de euro“, ne-a declarat directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement din cadrul Primariei Capitalei, Virgil Carstea.

Pana cand vor creste puii de platani italieni destinatia corpurilor de iluminat a fost schimbata.

Articol integral in Gandul