Numarul palestinienilor decedati in luna iunie in cursul violentelor din regiune a fost in luna iunie de 49 si cel al israelienilor a fost de trei, potrivit organizatiei israeliane pentru drepturile omului Betselem, citata de agentia EFE.

Din cei 49 de palestinieni decedati, 42 au fost victime ale unor atacuri israeliene, ceilalti sapte fiind toti membri ai familiei Ghaliya, ucisi de o explozie produsa pe o plaja din nordul Fasiei Gaza, explozie pe care, deocamdata, Betselem se abtine s-o atribuie armatei israeliene.

24 dintre cei 42 de palestinieni ucisi in cursul lunii iunie erau civili si 6 dintre acestia erau minori.

In acelasi interval de timp, militiile palestiniene au ucis un tanar israelian in varsta de 18 ani pe care mai intai il sechestrasera, celelalte victime israeliene fiind doi soldati de la un post de observare situat la frontiera dintre Israel si Fbsia Gaza.

Aceeasi organizatie a informat ca in luna mai numarul palestinienilor decedati a fost de 36, in randul israelienilor inregistrandu-se un deces, in urma ranilor pe care le suferise anterior.

Organizatia umanitara "cere Guvernului Israelului sa faca diferenta intre civili si tinte civile, pe de o parte, si combatanti si obiective militare, pe de alta parte, si sa se abtina sa atace tinte militare daca acest lucru provoaca o pierdere excesiva in randul civililor".

In acelasi timp, Betselem le solicita organizatiilor palestiniene sa-l elibereze pe soldatul Gilad Shalit si sa-l trateze corespunzator, insistand ca militiile palestiniene sa nu atace, la randul lor, tinte civile israeliene.