Decernarea premiilor VIP, editia lunii iunie a avut loc miercuri 5 iulie, la Grand Hotel Phoenicia din Bucuresti. Alaturi de Cristian Brancu s-a aflat Daniela Nane in calitate de co-prezentatoare.

Seara Premiilor VIP a inceput in spirit sportiv. Si cum era de la sine inteles, sportul, trebuia premiat tot de sport. Prima venita dar si prima care a urcat pe scena a fost nimeni alta decat fosta campioana olimpica Andreea Raducan cea care a acordat premiul special echipei Asesoft Ploiesti pentru performantele obtinute.

Dupa cum bine se stie, functia de ministru presupune printre multe alte atributii si punctualitate, lucru de care inca mai da dovada si fostul ministru al invatamantului Ecaterina Andronescu care a sosit printre primii invitati.

Asa cum a si spus-o s-a simtit foarte bine in postura de a anunta premiul pentru cel care a demascat ?coruptia? din sistemul romanesc de invatamant, jurnalistului Florin Pupaza de la Adevarul... dar si mai bine ca nu se mai afla in postura de ministru.

Daca Ecaterina Andronescu (fost ministru al invatamantului) a acordat premiu, pe scena a urcat si un actual ministru, care, de data aceasta a primit Premiul special. Diploma i-a fost acordata de catre Dan Stematiu rectorul Facultatii de Constructii Bucuresti, si totodata bun prieten cu Sulfina Barbu.

De remarcat este si punctualitatea premiantilor la sectiunea "evenimentul lunii" care asa cum au promis au venit la ora stabilita. Cei de la JTI, TIFF si EMAGIC au venit in numar mare. Andrei Gheorghe a fost cel care a premiat companiile JTI si Emagic pentru organizarea a doua evenimente marcante ale lunii trecute: concertul Depeche Mode, respectiv spectacolul sustinut de Joaquin Cortes.

Actrita Tora Vasilescu - o mare iubitoare de film - a fost cea care a acordat premiul Festivalului International de Film Transilvania, premiu

ridicat de Oana B. Giurgiu si Mihai Chirilov.

Pentru prima data promovarea actelor de caritate la nivel international prin intermediul modei a fost premiata prin cei doi 'ambasadori ai modei' romanesti, Dana Savuica si Catalin Botezatu, pentru actiunileintreprinse in Indonezia si mai ales pentru prima scoala construita cu bani romanesti din zonele devastate de tsunami.

De aceea premiul nu putea fi acordat de nimeni altcineva decat de ambasadorul indoneziei in Romania Excelenta Sa Doamna Nuni Turnijati DJOKO. O alta prezenta remarcabila a fost cuplul Peter Imre - Marina Melescanu care au tinut cu tot dinadinsul sa fie in primele randuri.

Peter Imre a fost cel care a inmanat premiul pentru albumul 'Fericire in rate' formatiei Vama Veche. Tudor Chirila, desi a venit singur nu a scapat ocazia de a spune ca fericirea este un lucru subiectiv si de aceea la meciul dintre Franta si Portugalia fericirea... chiar va fi in rate.

Emotiile nu au lipsit, chiar la final am putea spune, cand 'omul lunii' a urcat pe scena. Un maestrul acorda premiul altui maestru, astfel Radu Beligan vizibil emotionat, i-a acordat premiul nimeni altuia decat titanului Gheorghe Dinica, 'Parol ca te iubesc' fiind una dintre cele mai apreciate aparitii de pe piata muzicala de luna trecuta.

Gala a fost incheiata de o prezentare de moda masculina ce a apartinut casei de moda Dinasty. Prezenta incantatorilor manechini starnind aplauze intense din partea doamnelor.