Sub pretextul recuperarii datoriei la asigurarile sociale, AVAS a scos zilele trecute la licitatie trei active ale societatii din Baneasa - privatizate fraudulos de APAPS in combinatie cu sirianul Hayssam. Reprezentantii autoritatii au ales sa vanda trei terenuri din proprietatea firmei plus doua hale. Terenurile si imobilele se afla pe strada Erou Iancu Nicolae si pe strada ing.

George Constantinescu (sector 2) - ambele fiind zone cu un potential imobiliar puternic. In total, aproximativ 20.000 de metri patrati au fost rupti din patrimoniul societatii si au ajuns la doua agentii imobiliare. Astfel, planul statului a respectat aproape perfect „programul” lui Hayssam care urmarea sa scoata bani prin acelasi tip de operatie.

Culmea, insa, o hala P+1 cu suprafata de 2.475 mp si un teren de 7.117 mp de pe Iancu Nicolae (strada principala a cartierului rezidential din marginea Bucurestiului) au ajuns tot la un sirian. Khalil al Khoury este administratorul Nova Estate care a platit pentru acea hala si pentru terenul din Iancu Nicolae suma 3,2 milioane de dolari.

Celelalte active au fost cumparate de o alta agentie imobiliara, condusa de miliardarul de „Top 300”, Romeo Pomponiu.

Nimeni, insa, nu a urmarit valoarea pe care o vor avea peste cativa ani terenurile si cladirile vandute acum de Autoritatea Statului.

Desi a recuperat din datorii - incasand 10 milioane de dolari din vanzarea activelor - AVAS a dispus o masura abuziva, cu incalcarea mai multor hotarari de instanta. Asta, pentru ca afacerea a avut loc in momentul in care societatea facea obiectul a doua procese comerciale.

In dosarul 4405 din 2005, aflat la Tribunalul Bucuresti, Ogharit Trading sustine ca a facut investitii conform cerintelor din contractul de privatizare. In plus, in alt dosar, Ogharit cere anularea hotararii de reziliere a contractului. Cauza inca se mai judeca.

Tot la Tribunalul Bucuresti, mai exista un proces in care Elmefa BV din Olanda acuza AVAS pentru vanzarea pachetului de actiuni catre Ogharit.

Integral in Gandul