Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, face apel la presedintele Traian Basescu sa fie “echidistant”, in luarea deciziei in cazul ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, “chiar daca plangerile penale impotriva ministrului Apararii au fost facute de un apropiat al presedintelui si de un deputat PSD”, scrie un comunicat al PNL.

“Comisia convocata la Palatul Cotroceni de catre dl Traian Basescu, presedintele Romaniei, conform prevederilor legale, poate propune sefului statului doar continuarea sau blocarea procedurilor juridice.

Comisia speciala nu are competenta de a decide asupra nevinovatiei sau vinovatiei persoanei impotriva careia exista plangerile penale respective”, considera liberalii.

Varujan Vosganian spera ca intre demararea acestei proceduri de catre seful statului si propunerea ministrului Apararii de retragere a trupelor din Irak nu exista nici o legatura.

“Sunt sigur ca dl Basescu va respecta legea suprema a Romaniei si va judeca cu echidistanta raportul comisiei sale”, scrie comunicatul PNL.

Comisia speciala care se ocupa de sesizari privind savarsirea unor infractiuni de catre ministri discuta, joi, la Palatul Cotroceni, la cererea presedintelui Traian Basescu, plangerile penale facute de Adriana Saftoiu si Eugen Bejinariu, impotriva lui Teodor Atanasiu.