Valoarea primelor brute subscrise de compania de asigurari BT Asigurari a crescut, in prima jumatate a acestui an, cu 173% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 92,1 milioane lei, asigurarile generale detinand o pondere de 94% in totalul politelor, a anuntat vineri asiguratorul roman.

In primele sase luni ale anului, daunele platite de companie pentru categoria asigurarilor generale au depasit valoarea de 37,4 milioane lei, cu 223% mai mult decat valoarea daunelor platite in aceeasi perioada a anului trecut.

In prima jumatate a anului, BT Asigurari a subscris prime brute in valoare de peste 92,1 milioane lei, iar valoarea politelor incasate de catre companie a trecut de 94,1 milioane lei, in crestere cu 200% fata de primele sase luni ale anului 2005.

Conform comunicatului de presa al companiei de asigurari, din totalul primelor subscrise, asigurarile generale detin o pondere de 94%, valoarea acestora fiind de 86,6 milioane lei, cu 174% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Din categoria asigurarilor generale, politele pentru asigurarile auto (RCA, CASCO si Carte Verde) reprezinta 77% din totalul primelor subscrise, fiind in valoare de 70,6 milioane lei, in crestere cu 212% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005.

Daunele platite in primul semestru al acestui an pentru categoria asigurarilor generale au depasit valoarea de 37,4 milioane lei, cu 223% peste daunele platite in aceeasi perioada a anului precedent, insumate la 11.5 milioane lei.

Asigurarile de viata au reprezentat 6% din totalul vanzarilor in primele sase luni ale anului 2006, in crestere cu 165% raportat la primul semestru din 2005, atingand valoarea de 5,5 milioane lei.

La sfarsitul lunii iunie, reteaua de vanzari era formata din 180 de agentii iar reteaua de vanzari afiliata a urmat acelasi trend ascendent, inregistrand peste 3.800 de agenti, in crestere cu circa 270% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de angajati ai BT Asigurari a depasit 1.100 de persoane.

Fata de acelasi interval de timp al anului trecut, numarul personalului a crescut cu 229%.

Potrivit raportului anual realizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, la sfarsitul anului trecut, BT Asigurari ocupa locul 10 in topul national al societatilor de asigurare, la categoria asigurari generale, cu o cota de piata de 2,87%, in crestere cu 4 locuri fata de anul anteritor.