Elena Udrea a criticat dur, duminica, atitudinea “ipocrita” a PNL de a-i exclude, ieri, din partid pe deputatii Mona Musca si Ioan Ghise, suspectati ca au colaborat cu fosta securitate.

"Ca sa poata fi exclusa Mona Musca a trebuit sacrificat si Ioan Ghise. Nu sunt de acord sa sanctionezi un om doar pentru ca asa poti inlatura un adversar politic, sa faci curatenie in partid, sa scapi de cei care iti pot fi opozanti. (...) Trebuiau judecati cu onestitate”, a spus Elena Udrea.

Ea a comparat cazul celor doi deputati liberali proaspat exclusi din PNL cu cele ale lui Titus Gheorghiof si Mircea Ionescu Quintus care au angajamente cu fosta securitate si nu au fost sanctionati de partid.

Elena Udrea a spus, la Scoala de vara a tinerilor democrati de la Costinesti, ca actiunile liberalilor urmaresc interese meschine.

“Aceasta reforma morala care ar trebui sa fie deconspirarea celor care au colaborat cu fosta securitate este folosita de PNL in interese politice meschine, de imagine, pentru a-si inlatura adversarii politici”, a adaugat Udrea.

Liberalii au primit mai multe critici la Scoala de vara a democratilor de la Costinesti. Ministrul Radu Berceanu a spus, sambata, ca partenerii de Alianta ai PD "se agata de scaune ca pisica de burlan", aducand din nou in prim plan ideea ca PD nu poate singur sa declanseze alegerile anticipate.

Radu Berceanu a criticat liberalii ca nu au idei si ca "ridiculizeaza ideile altora".