Dupa vanzarea hotelului Rex din Mamaia, familia Paunescu se apuca din nou de treaba. In ultimul an, activele principale ale averii lor au devenit terenurile, si nu hotelurile.

O fabrica de mobila din Arad, achizitionata cu cativa ani in urma de la stat in cadrul procesului de privatizare, devine din acest an perla coroanei Paunestilor. Terenul de 30 de hectare aferent fabricii se afla in centrul Aradului si va fi suportul unui viitor cartier rezidential.

Fabrica, fiind considerata o afacere profitabila, va fi mutata undeva la marginea orasului, iar constructia noului cartier va incepe dupa terminarea demolarilor. Cum lucrarile de demolare au inceput deja, Paunestii s-au hotarat sa faca si demonstratia proverbului: “sa scoti bani din piatra seaca”.

Surse din piata imobiliara sustin ca molozul din daramaturile de la vechea fabrica de mobila ar putea fi exportat in Ungaria, pentru un milion de euro.

Capitala nu a fost nici ea neglijata de familia Paunescu: zece hectare de teren din proprietatea fratilor vor schimba fata cartierului Bucurestii Noi. “Cu investitii de 180 de milioane de euro, vom construi, pana in septembrie 2008, peste 2.000 de apartamente, care se vor vinde cu aproximativ 1.000 de euro metrul patrat, si mai multe spatii comerciale”, afirma Bobby Paunescu.

In Constanta, familia vrea un cartier rezidential de 1.000 de apartamente, de 900 de euro metrul patrat construit, care trebuie sa fie gata pana in septembrie 2007.

In ce priveste hotelul Intercontinental, pana nu demult cel mai important activ al averii Paunestilor, proprietarii sunt decisi sa nu-l vanda deocamdata. “Probabil, dupa ce vom termina renovarile, la anul”, spune Bobby Paunescu. Surse din turism explica faptul ca, intr-o luna, este posibil ca franciza de la Intercontinental sa fie inlocuita cu cea de la Marriott.

Ramane de vazut care dintre cele doua retele internationale, InterContinental Hotels, ce poate opta sa prelungeasca franciza, sau Marriott, interesat de cladirea din centrul Bucurestiului, isi va introduce in portofoliu acest hotel.

Intercontinental, al doilea hotel Marriott din Bucuresti?

Franciza InterContinental, detinuta de hotelul familiei Paunescu, expira in acest an. Intr-o luna, se va decide daca actualul contract va fi prelungit sau daca nu cumva lantul Marriott isi va pune sigla pe una dintre cladirile emblematice ale Bucurestiului.

Anul 2006 a debutat cu zvonuri conform carora familia Paunescu va vinde hotelul Intercontinental, considerat multa vreme principalul activ al ocupantilor locului cinci din “Top 300 cei mai bogati romani”. Zvonurile s-au inmultit dupa ce fratii Paunescu au vandut hotelul Rex din Mamaia.

Insa reprezentantul familiei, Bobby Paunescu, incearca sa transeze situatia: “In acest moment, hotelul nu este de vanzare. Ar fi o greseala sa il vindem acum”. Reprezentantul familiei Paunescu spune ca trebuie terminata intai renovarea, iar managementul nou, austriac si elvetian, lasat sa-si termine treaba.

Oferte pentru preluarea hotelului au existat, intr-adevar, in general de la fonduri de investitii straine care si-au trimis casele de avocatura, “la inaintare”, pentru studierea pietei.

Familia Paunescu nu a fost refractara la aceste oferte, dar a raspuns ca ii va contacta in momentul in care va hotari ca a venit momentul sa vanda. Renovarea si modernizarea hotelului sunt programate sa se incheie intr-un an de zile, iar investitiile de anul viitor in acest hotel s-ar putea ridica la 10 milioane de euro.

Integral in Capital