Investitiile facute in terenurile de la malul Marii Negre pot aduce in urmatorii zece ani profituri de peste 400%.

Terenurile aflate in apropierea litoralului Marii Negre sint cele mai atractive proprietati din Romania, interesul dezvoltatorilor indreptindu-se spre aceasta zona datorita preturilor relativ scazute in comparatie cu Bulgaria si Ungaria, potrivit unui studiu realizat de PricewaterhouseCoopers (PWC).

In clasamentul investitiilor imobiliare realizat de PWC pe urmatorii zece ani, Romania se claseaza pe primul loc, cu o rata medie de returnare a investitiei care depaseste 400%. Estimarile PWC au toate sansele sa se realizeze.

„Fata de inceputul anului, preturile la terenuri a crescut cu aproximativ 20%“, ne-a spus Daniela Carabela, agent imobiliar al agentiei imobiliare Elion, adaugind ca in zece ani este foarte posibil ca valoarea unui teren sa creasca de patru ori.

Interesul pentru proprietatile imobiliare din Romania se concentreaza pe zona Marii Negre, fiind vizate in special terenurile din apropierea unor statiuni cunoscute precum Mamaia, Eforie-Nord, Neptun, Venus si Costinesti. „Toate preturile, din toate localitatile, au crescut cam in aceeasi proportie“, a mai spus Daniela Carabela.

Investitii pentru UE

Potrivit agentului Elion, terenurile din Constanta sint cumparate pentru ca investitii, in asteptarea momentului integrarii in UE sau pur si simplu de oamenii cu bani, din toata tara si din strainatate, care vor sa detina o proprietate la malul marii. Cresterile de pret sint valabile pe intregul segment al pietei imobiliare.

„Un apartament cu doua camere costa in decembrie anul trecut 51.000 de euro, acum acelasi apartament in zona centrala costa 65.000 de euro“, a precizat Daniela Carabela.

Integral in Cotidianul