S-a incheiat o saptamana rosie, negativa, cu un repaus tehnic - o zi de crestere. Investitorii s-au bucurat pentru ca nu au avut trei zile de scadere consecutiva astfel incat indicele Dow Jones a inchis cu 0,58 pe plus, indicele S&P 500 a inchis cu + 0,38%, indicele Nasdaq +0,40.%

Cresterile sunt destul de timide. Ford este actiunea care a crescut cel mai puternic, si care s-a bucurat de cresteri peste 11% toata saptamana, datorita faptului ca fostul CEO Boeing a fost angajat la Ford pentru un salariu exorbitant de 20,5 milioane dolari.

Vom vedea daca masurile noului manager vor salva de la faliment compania americana producatoare de automobile Ford. Si General Motors a inchis sesiunea cu plus de peste

1%.

Avem un record in jos al petrolului. Petrolul inchide la un minim istoric in ultimele 6 luni 65,26 $ costul petrolului BRENT la Londra, iar barilul de titei CRUDE la New York inchide la o cotatie record de 66,24 dolari . Petrolul, ca si gazul natural, care acum o luna se afla la peste 8 dolari, a inchis astazi la 5,68 dolari mia de m cubi.

Toata lumea asteapta ca intalnirea decisiva a OPEC-ului de la Viena sa lase productia neschimbata si sa produca o anumita relaxare. Insa sunt foarte multi cumparatori de petrol si nu mi s-ar parea ciudat ca intr-o luna de zile sa ne intoarcem la nivelul de 74/75 barilul de petrol.

Dar ramane de vazut si daca un uragan va lovi rafinariile din Statele Unite si ce decizie vor lua producatorii de petrol la Viena luni.

De asemenea, foarte important, avem un record si al dolarului care continua sa creasca 1,2675 fata de Euro (de la peste 1,2800 saptamana trecuta). Sterlina a cazut in aceasta de la 1,9100 la 1, 8651 inchiderea in aceasta seara, inchiderea saptamanala.

De semenea, Euro a scazut si cu moneda japoneza a cazut de la 150,90 si a inchis astazi la 148,16. Pietele europene au inchis pe un plus timid, niciuna din pietele franceza, londoneza, elvetiena sau germana nu a depasit 0,50%.

Saptamana viitoare aduce stiri economice importante. Vinerea viitoare una din zilele cele mai importante - "ziua celor trei vrajitoare" . Vineri se inchide trimestrul, iar futures-urile pe petrol, futures-urile pe indici si optiunile pe actiuni - adica cele trei vrajitoare vor da o lichiditate extraordinara bursei de la New York si celor europene.