Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru a declarat, duminica, la o conferinta de presa, ca are informatii potrivit carora , undeva, in Romania sunt ascunse microfilmele arhivei Securitatii. Ea sustine ca astfel de microfilme sunt depozitate la o unitate militara cu regim special, care ar putea fi amplasata la Bran, Pitesti sau Dambovita ( raul Dambovita ???).

"Intr-o asemenea cutie sunt probabil zeci de mii de pagini de dosare si toate aceste microfilme trebuie puse la dispozitia CNSAS" - a precizat Lavinia Sandru. Ea le-a aratat jurnalistilor o astfel de cutie, precizand ca i-a fost adusa la cabinet, fara sa dezvaluie, insa, sursa.

Lavinia Sandru a facut apel la Conciliul Suprem de Aparare a Tarii sa afle unde se afla microfilmele.

In alta ordine de idei, vicepresedintele PIN a declarat ca parlamentarul UDMR, Gyorgy Frunda ar negocia cu membrii Colegiului pentru ca acestia sa-i ascunda dosarul de Securitate. Ea sustine ca Frunda a colaborat cu Securitatea, indiferent daca a semnat doar un angajament sau a facut politie politica.

Potrivit Realitatea TV, Frunda a respins aceste acuzatii. El sustine ca nu a avut nici o legatura cu structurile institutiei comuniste. Mai mult, senatorul UDMR a precizat ca a solicitat CNSAS sa fie audiat si spera ca intrevederea va avea loc cat mai curand.