Expozitia E PUR SI MUOVE!, reunind lucrari semnate de studenti si cadre didactice ale Sectiei de Design din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti, va reprezenta Romania la Saptamana Internationala a Designului la Budapesta. Expozitia va fi deschisa in perioada 25 septembrie - 1 octombrie 2006 iar Romania va participa in premiera la aceasta manifestare.

Expozitia Universitatii "Ion Mincu" prezinta proiecte de cercetare din domeniul designului de transporturi si va fi gazduita de unul dintre locurile foarte apreciate de tinerii din Budapesta, clubul Godor din Piata Erzsebet (www.godorklub.hu/index_flash.html).

Saptamana Internationala a Designului la Budapesta, aflata la cea de-a treia editie, cuprinde peste 50 de evenimente (expozitii, proiectii de film, s.a.). Ca si la editiile anterioare, cele 19 locuri care le gazduiesc vor constitui, timp de o saptamana, puncte de atractie pentru publicul budapestan. La expozitie vor fi prezenti profesionisti in design din Franta, Polonia, Ungaria si Romania.

Editia din acest an este focalizata asupra dinamismului designului si isi propune sa exploreze conexiunile acestuia cu miscarea si mobilitatea (www.design7.hu/index_eng.asp)

Participarea romaneasca la aceasta manifestare este rodul demersurilor Institutului Cultural Roman Budapesta, cu sprijinul ICR din Bucuresti.