Patricia Dunn, presedintele consiliului de administratie al Hewlett-Packard (HP), a acceptat sa renunte la functia detinuta in prezent, in urma scandalului privind o investigatie interna ca urmare a unor scurgeri de informatii din discutiile conducerii.

Conform CNN, actualul presedinte va parasi compania in data de 18 ianuarie 2007, locul sau urmand a fi luat de directorului general Mark Hurd.

[c:1:s]Patricia Dunn a autorizat supravegherea membrilor consiliului de administratie, ancheta ducand la exluderea lui George A. Keyworth din cursa pentru ocuparea functiei de director executiv. Reprezentantii companiei au declarat ca, in urma anchetei interne, s-a descoperit ca George A. Keyworth a oferit informatii confidentiale presei.

Nu au fost oferite detalii privind informatiile transmise presei fara acordul conducerii, dar reprezentantii companiei au declarat ca problemele au inceput de pe vremea cand presedinte al companiei era Carly Fiorina, concediata in februarie 2005.

Compania americana a angajat investigatori pentru a obtine inregistrarile telefonice a unor membri ai Consiliului de Administratie. Persoanele angajate de HP au obtinut de la companiile de telefonie, sub identitati false, liste de apeluri ale unor directori ai companiei si mai multor jurnalisti.

Ancheta interna a relevat ca directorul George A. Keyworth a fost sursa scurgerilor de informatii.