Si clientii buni ar putea figura in baza de date a Biroului de Credit

de D. Mihai     HotNews.ro
Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 0:00Asociatia Romana a Bancilor vine cu o propunere inedita: in baza de date a Biroului de Credit ar trebui sa figureze si informatii despre clientii care isi platesc ratele la timp - transmite Realitatea TV. Astfel, bancile ar trebui sa ofere informatii referitoare la tipul de credit pe care il are un client si daca acesta isi plateste ratele la timp. Propunerea nu este bine-vazuta de banci, care se tem ca isi vor pierde clientii.

In prezent, baza de date a Biroului de Credit contine informatii doar despre rau-platnici. Datele pozitive ar putea ajuta bancile sa stabileasca mai repede bonitatea clietilor. De altfel, in Occident exista deja companii specializate care transmit informatii despre clientii care-si platesc ratele la timp.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


2444 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Si clientii buni ar putea figura in baza de date a Biroului de Credit (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 13:18)

  Adoba Francisc [anonim]

  Pana la urma acest Birou de Credit va ajunge sa ne conduca viata, concurand cu fosta securitate prin informatiile cu caracter strict personal pe care le detine.
 • 0 (0 voturi)    
  O idee buna (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 14:31)

  huha [anonim]

  Foarte bine. In toate tarile civilizate exista ceea ce se cheama credit history, o istorie a ratelor platite de client. Cu cat credit history-ul e mai bun cu atat poti lua credit mai mare (ma refer aici si la credit carduri). Mi se pare normal sa existe o diferenta intre cei care platesc creditele in avans, de exemplu, si cei care platesc luna de luna rata. Primii ar trebui sa poata lua credite mai mari daca se mai duc sa mai ceara......sau nu?
 • 0 (0 voturi)    
  Cata perversitate (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 15:33)

  DerBulldog [anonim]

  deja ma simt ca un microb sub lupa
 • 0 (0 voturi)    
  Logica de rahat (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 17:37)

  Florin [anonim]

  Mi se pare o porcarie mare cat China...
 • 0 (0 voturi)    
  Nimic nou sub soare (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 19:07)

  Fane [anonim]

  In state exista patru birouri de credit mai importante. Primele, Equifax, Experian si TransUnion, contin datele tuturor clientilor institutiilor de credit, cu toate creditele acordate si statusul lor lunar, apar si neplatile, falimentele samd. Regulile sunt destul de clare referitor la cine are dreptul sa vada datele tale. Pentru un acces complet ( la un moment dat), numai tu iti poti da acordul (daca vrei sa fii aprobat pentru un card, pentru un imprumut etc). Pana si interogarea asta isi scade din scorul de credit. Pe de alta parte, alte interogari, "soft", sunt facute de companii care vor sa se promoveze. Dupa un timp dupa ce iti interogheza istoria de credit, incepi sa primesti acasa plicuri cu oferte.

  Al patrulea birou de credit american, ceva mai necunoscut, este de fapt o lista neagra, si se numeste Innovis.

  Dupa cum v-ati dat seama, in mediul in care exista sute de banci, un instrument de incredere este esential. Si clientii sunt protejati prin lege, ei chiar au dreptul sa-si consulte propriul istoric de credit o data pe an.
 • 0 (0 voturi)    
  pe cand... (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 19:47)

  anomi [anonim]

  pe cand un birou (birouri) despre societatile (indiferent care) ce nu ofera servicii corespunzatoare clientilor
 • 0 (0 voturi)    
  Baza de Date a Biroului de Credite (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 20:32)

  Adrian [anonim]

  Mi se pare f. corect sa existe si bun-platnicii in bazele de date, iar bancile nu ar trebui sa se teama de competitie. Daca am un istoric bun de ce sa nu vina o banca concurenta si sa-mi faca o oferta mai buna? La sfarsitul zilei sunt un client valoros si merit conditii mai bune decat cei rai-platnici. Cand isi calculeaza dobanzile bancile iau in considerare si riscul de neplata. De ce sa contribui si eu la acest risc daca nu sunt un client riscant? E foarte bine, bancile sa alerge dupa cei mai buni clienti si sa scape de cei rai. De fapt eu un fel de tinere in "captivitate si secret" a clientilor buni, la dobanzi mai mari decat ar merita. Biroul de Credite nu trebuie sa fie doar o "agentie de asigurare" pentru banci ci si o institutie in folosul clientilor. Sa ma stie toate bancile daca sunt un client rau-platnic, dar cand sunt bun sa fiu numai pentru banca respectiva?
 • 0 (0 voturi)    
  Este bine (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 21:10)

  Equifax [anonim]

  Asa cum spune si Fane in comentariul "Nimic nou sub soare" de la punctul 5 asa ceva deja exista de foarte multi ani Statele Unite. Singurul amendat la cele scrise de Fane este faptul ca intr-adevar, scorul poate scade, dar numai daca intr-o perioada determinata de timp, 6 luni pana la un an, exista un numar mare de interogari "hard" - asta incluzand "credit score". Interogari mai vechi de un an nu sunt raportate de catre birourile de credit.
  Un alt aspect bun este acela ca orice persona poate, contra costa, evident, sa apeleze la unul dintre birourile de credit (sau chiar la toate) si sa isi obtina Credit Score-ul. Aceste interogari personale nu sunt raportate ca interogari "hard", decat daca depasesc un anumit numar.
  Bancile din Romania ar beneficia de pe urma unui astfel de sistem deoarece ar afla destul de repede care este gradul de indatorare al unei persoane care doreste un credit sau un credit card. In acest fel, dupa o analiza atenta, coroborata cu o analiza de risc - "with all due respect", la acest capitol bancile romanesti au inca mult de invatat si lucru - banca va decide in cunostinta de cauza daca va accorda sau nu acel credit sau acel car de credit.
 • 0 (0 voturi)    
  re: cata perversitate (Sâmbătă, 16 septembrie 2006, 22:50)

  Bogdan [anonim]

  Esti de mult un microb sub lupa multora, fie ca o vrei sau nu. Un card de fidelitate la un magazin iti da niste puncte bonus, dar de fapt pe baza lui se construieste un profil personalizat al cumparatorului. Si sunt multe alte exemple. Ideea e ca poate sa iti foloseasca si tie sistemul asta, iar conceptul de credit history, ca si cel al istoricului unei asigurari exact asta face. De ce sa nu platesc o dobanda mai mica sau o asigurare mai mica daca dovedesc ca sunt bun platnic, respectiv nu fac accidente?
 • 0 (0 voturi)    
  bun platnic (Duminică, 17 septembrie 2006, 9:02)

  Mihaela [anonim]

  Acum 3 ani am vrut sa iau un credit imobiliar de la ING Bank.Timp de 3 saptamani banca m-a interogat despre conturi,bunuri,case(adica toate proprietatile mele)plus starea de sanatate.Desi suma pe care o ceream reprezenta 25%din valoarea casei,venitul meu lunar era de 4 ori cat rata, iar eu aveam asigurare la Ing asigurari si imi plateam ratele la timp,banca a considerat ca sunt un "cersetor" si poate sa faca ce vrea muschi ei cu mine.Era sa pierd casa,pentru ca vanzatorul s-a plictisit si el de tot circul de la ING.Asa ca am renuntat ,m-am dus la BCr care mi-a acordat creditul imediat.Dar si acum cand imi amintesc prin ce am trecut acum 3 ani mi se zburleste parul pe mine.Mentionez ca niciodata nu am intarziat cu o rata la un credit.
 • 0 (0 voturi)    
  capcana (Duminică, 17 septembrie 2006, 18:53)

  razvan [anonim]

  Desi pare o idee justa, cred ca ascunde urmatoarea capcana cu mai multi pasi (mai avem pana acolo):
  1 cardul de credit devine foarte comun. capata credit nelimitat
  2 la inchirierea unui produs (apartament, masina) lasam garantie de pe card, nu buletinul (practica ilegala si acum)

  Acum sa vedem ce se intampla cu gogu care tocmai a picat in locul unde s-au intamplat cele 2 puncte:

  Se duce la hotel. I se cere garantie de pe cardul de credit. Reprezentand - tipic - chiria pe 2 luni in avans. Se duce sa-si faca un card de credit. Deoarece nu are scor (n-are istorie de credit) nu poate. A nu avea istorie de credit inseamna ca nu esti de incredere.

  Gogu va scapa din dilema facand un depozit si garantand creditul (limitat) de pe card cu depozitul. Va plati lunar creditul si dobanda, desigur.

  Gata, si-a rezolvat problema, poate sa inchirieze hotel :)
 • 0 (0 voturi)    
  Cu ce ne ajuta??!! (Luni, 18 septembrie 2006, 15:33)

  Valentin [anonim]

  Ideea ,teoretic e buna ,dar ne ajuta pe noi ca potentiali clienti ai unei banci cu ceva??!! Avand in vedere balmajeala si criteriile diferite de la o banca la alta in acordarea creditelor cred ca va fi o frana in plus pentru cei onesti,iar cei rau-platnici vor gasi tertipuri sa fanteze aceste birouri.
 • 0 (0 voturi)    
  verificare in baza de date la biroul de rau platnici (Miercuri, 1 noiembrie 2006, 19:06)

  barbulete adriana [anonim]

  vreau sa iau un credit de nevoi personale si nu stiu daca pot sa beneficiez de el asa ca doresc o verificare in baza de date a biroului de rau platnici
 • 0 (0 voturi)    
  credite (Vineri, 24 noiembrie 2006, 17:50)

  geo [anonim]

  Ce banca iti mai ofera un credit daca esti rau platnic.In ce conditii.Eu am avut doua credite unul la cec altul la bdr unul achitat la timp .Ma intrb cine imi mai da un credit pentru nevoi personale cu ipoteca sau nu.Astept un raspuns
 • 0 (0 voturi)    
  credite (Vineri, 24 noiembrie 2006, 17:52)

  geo [anonim]

  credite pentru rau platnici
 • 0 (0 voturi)    
  credite (Vineri, 24 noiembrie 2006, 17:54)

  geo [anonim]

  Am pus o intrebare legate de credite pentru rai platnici.
 • 0 (0 voturi)    
  BAZA DE DATE RAI PLATNICI (Vineri, 15 decembrie 2006, 20:37)

  PIRVULESCU IULIUS-GABRIEL [anonim]

  As dori sa stiu daca sunt in baza de date si daca sunt in cit timp se sterge numele din baza de date
 • 0 (0 voturi)    
  intrebare (Joi, 18 ianuarie 2007, 19:46)

  BOGDAN [anonim]

  Unde as putea si eu sa aflu si eu cat mai am de platit la banca?
 • 0 (0 voturi)    
  credite (Luni, 22 ianuarie 2007, 15:33)

  dorin [anonim]

  daca sint in baza de date,cum as putea obtine un credit ipotecindu -mi locuinta ?
 • 0 (0 voturi)    
  rau platnic (Miercuri, 21 februarie 2007, 17:45)

  silviu [anonim]

  am facut un imprumut,am fost dat afara de la serviciul pe care il aveam ,iar acum nu pot sal mai restitui.ce se va intampla,voi fi defertit justitie.ce se va intampla acum?
 • 0 (0 voturi)    
  rau platnic (Duminică, 25 februarie 2007, 18:24)

  flo [anonim]

  La un card de salarii am intarziat cu plata dobanzii in 2003 peste 90 zile si am ajuns in baza de date ca si rau platnic ,exista posibilitatea ca o banca sa-mi acorde un credit in situatia asta?
 • 0 (0 voturi)    
  VREAU SA STIU DACA SUNT IN BAZA (Vineri, 16 martie 2007, 10:53)

  ALEXANDRU DANIELA [anonim]

  VREU SA VAD DACA SUNT IN BAZA DE DATE A CREDITELOR DE NEVOI PERSONALE . vREAU SA VERIFIC
 • 0 (0 voturi)    
  Termen (Marţi, 20 martie 2007, 18:28)

  Alexutu [anonim]

  As vrea sa stiu cit timp esti in baza de date 1 an ,2....
 • 0 (0 voturi)    
  sunt in baza de date? (Vineri, 13 aprilie 2007, 17:15)

  GHEORGHE MARIANA [anonim]

  as dori sa aflu daca sunt in baza de date a Biroului de Credite
  cnp 2631115151783
 • 0 (0 voturi)    
  credit (Miercuri, 25 aprilie 2007, 10:59)

  iordache claudiu constantin [anonim]

  as dori sa aflu daca sunt in baza de date a biroului de credite
  cnp 1790724463056
 • 0 (0 voturi)    
  DORESC UN CREDIT DE 2500EURO (Luni, 7 mai 2007, 14:39)

  SECOSAN ROBERT [anonim]

  Sunt introdus in baza de date ca rau platnic si as dori acest credit deoarece am nevoie si vreau sa-mi achit la tim rata deoarece cu acest ajutor v-oi putea merge mai departe sa rulez bine si sa achit.Va multumesc pt.intelegere!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  CREDIT (Joi, 7 iunie 2007, 13:31)

  DEDEU FLORENTA [anonim]

  DORESC O REFINANTARE DAR SUNT IN BAZA DE DATE
 • 0 (0 voturi)    
  VREAU SA STIU DACA SUNT IN BAZA DE DATE A CREDITELOR PERSONALE (Joi, 7 iunie 2007, 18:04)

  LEAUTA IONEL [anonim]

  VREAU SA VAD DACA SUNT IN BAZA DE DATE A CREDITELOR DE NEVOI PERSONALE.VREAU SA VERIFIC
 • 0 (0 voturi)    
  pt.banca-rai platnici,etc (Vineri, 8 iunie 2007, 17:56)

  secosan robert [anonim]

  m-i se pare o nebunie totala deoarece nu se procedeaza deloc corect ci se umbla cu fel si fel de amenintari telefonice ceea ce este mai rau ca un santaj in general,sunt mii si mii de persoane ce nici nu au lucrat in viata lor si au obtinut credite si oamenii au fost superi fericiti ca pot face ceva,ei isi achita,probabil ca nu tot timpul la timp sau mai au si probleme:doar traim in tara tuturor posibilitatilor si a infractiunilor ce nu se vad decat la ultima clasa si etc.pt.asta nu trebuie sa fim tot timpul amenintata,calculati dobanda de intarziere si gat odata cu amenintarile,se ajung la mari necazuri si tot nu se rezolva nimic decat de a pierde pe percurs increderea oameniilor de a mai apela la serviciile dvs.se intarzie poate si trei luni ,omul poate nu are,la noi salariile nu s-au dat din aprilie!!!!!! nu amenintati imediat pana nu verificati niste chestii,achita dupa 4luni percepeti dobanda si gata dar nu mai sta omul in stres..intra omul la puscarie si ce ati rezolvat cu asta cand poate avea intentia de a va achita creditul in perioada asta
 • 0 (0 voturi)    
  pt.banca-rai platnici (Vineri, 8 iunie 2007, 17:58)

  secosan robert [anonim]

  va rog sa plubicati articolul de ma devreme. va multumesc,cu tot respectul!
 • 0 (0 voturi)    
  pt.banca-rai platnici,etc (Vineri, 8 iunie 2007, 18:00)

  secosan robert [anonim]

  m-i se pare o nebunie totala deoarece nu se procedeaza deloc corect ci se umbla cu fel si fel de amenintari telefonice ceea ce este mai rau ca un santaj in general,sunt mii si mii de persoane ce nici nu au lucrat in viata lor si au obtinut credite si oamenii au fost superi fericiti ca pot face ceva,ei isi achita,probabil ca nu tot timpul la timp sau mai au si probleme:doar traim in tara tuturor posibilitatilor si a infractiunilor ce nu se vad decat la ultima clasa si etc.pt.asta nu trebuie sa fim tot timpul amenintata,calculati dobanda de intarziere si gat odata cu amenintarile,se ajung la mari necazuri si tot nu se rezolva nimic decat de a pierde pe percurs increderea oameniilor de a mai apela la serviciile dvs.se intarzie poate si trei luni ,omul poate nu are,la noi salariile nu s-au dat din aprilie!!!!!! nu amenintati imediat pana nu verificati niste chestii,achita dupa 4luni percepeti dobanda si gata dar nu mai sta omul in stres..intra omul la puscarie si ce ati rezolvat cu asta cand poate avea intentia de a va achita creditul in perioada asta
 • 0 (0 voturi)    
  rai platnici (Marţi, 19 iunie 2007, 14:02)

  trifan [anonim]

  As dori sa stiu daca sunt in baza celor rai platnici - Biroul de credite CNP 2700925170386
 • 0 (0 voturi)    
  credit (Duminică, 8 iulie 2007, 10:14)

  GHITA MARIUS [anonim]

  As dori sa stiu daca sunt in baza celor rai platnici si cum pot rezolva asta sa pot face un alt credit
 • 0 (0 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 28 iulie 2007, 15:13)

  ALBEI CONSTANTIN MARIUS [anonim]

  vreau sa stiu daca sunt in baza de date a rau platnicilor.CNP1770408205906.EU STIAM CA NU SUNT DAR ,CAND AM FOST SA-MI IAU UN TELEFON CU ABONAMENT MI S-A SPUS K NU IMI POATE DA PT. K FIGUREZ CU O FACTURA NEPLATITA LA O ALTA FIRMA DE TELEFONIE VECHE DE 9 ANI.
  DACA VREAU SA SCOT UN CREDIT O SA POT?
 • 0 (0 voturi)    
  va rog (Marţi, 14 august 2007, 22:37)

  chirieac sabina [anonim]

  as dori si eu sa aflu daca mai sunt in baza de date ..cum pot afla..va multumesc si astept un rsp..
 • 0 (0 voturi)    
  INTREBARE (Vineri, 17 august 2007, 21:56)

  FLORENTINA MIRELA COZMANCA [anonim]

  AS DORI SA STIU DACA SUNT IN BAZA DE DATE
 • 0 (0 voturi)    
  INTREBARE (Luni, 3 septembrie 2007, 15:20)

  STINGU [anonim]

  AS DORI SA STIU DACA SUNT IN BAZA DE DATE A BIROULUI DE CREDITE CNP 2670713112514
 • 0 (0 voturi)    
  baza de date (Vineri, 26 octombrie 2007, 17:58)

  niculescu emil [anonim]

  sunt bagat in baza de date si figurez ca rau platnic. cum pot obtine un credit sau o refinantare
 • 0 (0 voturi)    
  baza de date (Luni, 29 octombrie 2007, 21:08)

  Dinu Corneliu [anonim]

  As dori sa aflu daca sunt in baza de date
 • 0 (0 voturi)    
  doresc un credit (Miercuri, 7 noiembrie 2007, 19:59)

  balan [anonim]

  doresc sa fac un credit la o banca dar ma aflu din data de 6-07-2006 la biroulde credit ca rau platnic vreau sa stiu daca exista o banca care sa-mi acorde un credi dar sa fie sigur ca se poate ca am mai incercat si la alte banci mi-a promis 50%CA SE REZOLVA DAR NU S-A REZOLVAT
  • 0 (0 voturi)    
   rugaminte (Marţi, 9 septembrie 2008, 22:50)

   boboc petru [anonim] i-a raspuns lui balan

   cum as putea sa fac sa fiuu scos di baza de date, chiar nu exista nici-o posibiliate, am inteles ca in ungaria sa renuntat la baza de date
 • 0 (0 voturi)    
  credit (Luni, 10 noiembrie 2008, 12:48)

  dany dan [anonim]

  ofer 1.000 euro celui care ma poate ajuta sa fac un credit de 10.000.am a vut un credit la cetelem,am platit in avans ratele si mia ramas contul deschis(nu stiam ca trebuie sal inchid)toanta de la birou unde am platit nu mia zis nimik,am intrebato de 3 dca mai am ceva de plata si mia zis ca nu!asta fiind akum 3 ani.akum am vrut sa fac credit si nu am putut ca cika sunt in baza de date.am inchis contul si tot nu pot sa fac un credit./


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by