Banca Comerciala Romana a lansat, luni, un pachet financiar compus din trei componente, respectiv un depozit la termen, o asigurare de viata si un card de debit, potrivit unui comunicat al bancii. Produsul intitulat “Succes Asigurat BCR” este destinat persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 18 ani impliniti la momentul contractarii pachetului si 65 de ani (inclusiv).

Potrivit informatiilor bancii, depozitul la termen poate fi in lei sau in valuta, constituit cu clauza de prelungire automata la scadenta.

Asigurarea de viata este emisa de BCR Asigurari de Viata, iar oficialii BCR au precizat ca in cazul producerii evenimentului asigurat, valoarea despagubirii va fi de trei ori valoarea depozitului constituit initial (fara a se lua in calcul dobanda bonificata de banca).

In cazul in care pe perioada de constituire a depozitului la termen (12 luni) nu s-a produs evenimentul asigurat, clientul care opteaza pentru Pachetul Succes Asigurat BCR poate primi inapoi jumatate din prima anuala platita.

Cardul de debit este emis gratuit de catre banca.

Pachetul financiar mai are si doua componente optionale, respectiv Bill-Payment (plati facturi prin ATM) si Standing order (prin aceasta modalitatea de plata, banca platitorului executa ordine de plata la date si in sume fixate in prealabil, in baza contractului incheiat cu platitorul).

Aceste componente pot fi obtinute si ulterior contractarii pachetului, prin completarea documentatiei specifice stabilita prin reglementarile interne.

BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand in prezent active de peste 10 miliarde de euro. Banca are in prezent 449 sucursale si agentii in intreaga tara. BCR detine peste 1200 de ATM-uri si aproximativ 8000 de POS-uri, iar numarul clientilor depaseste in prezent patru milioane de persoane, din care 90% sint clienti persoane fizice.