Partidul Democrat va fi de la 1 ianuarie 2007 membru cu drepturi depline al Partidului Popular European (PPE), a anuntat luni, Emil Boc, presedintele PD, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului.

Grupul de lucru numarul trei al PPE a hotarat, luni la Bruxelles, sa recomande in cadrul sedintei Biroului Politic al PPE din noiembrie, ca Partidul Democrat sa obtina statul de asociat al PPE. Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, statutul PD se va transforma din partid asociat, in partid cu drepturi depline al PPE.

Recomandarea facuta luni de catre Grupul care se ocupa cu acordarea statutului de observator sau asociat partidelor care indeplinesc criteriile PPE va fi validata in cadrul sedintei Biroului Politic al PPE in luna noiembrie a acestui an. La intalnirea de la Bruxelles au participat Anca Boagiu, ministrul Integrarii Europene si Sorin Frunzaverde, vicepresedintele partidului democrat.

“S-a analizat activitatea PD si s-a apreciat rolul acestuia in pregatirea Romaniei in vederea aderarii la Uniunea Europeana dar si celelalte valori precum principiul subsidiaritatii, respectiv sustinerea descentralizarii, dar si problema desecretizarii dosarelor securitatii.

Decizia va fi validata in Biroul Politic al PPE in luna noiembrie, iar odata cu aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007, PD va deveni membru cu drepturi depline al PPE”, a declarat in exclusivitate pentru HotNews.ro, Anca Boagiu, ministrul Integrarii Europene.