BCR Asigurari a anuntat, marti, numirea, in functia de Presedinte - Director General al companiei a lui Mihail Tecau, secretarul general al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Functia va fi ocupata incepand cu data de 1 octombrie anul curent.

Potrivit reprezentantilor companiei, viitorul Presedinte are ca obiectiv majorarea cotei de piata de la 7%, cat este in prezent, pana la 15%.

In ultimii cinci ani, Mihail Tecau a ocupat succesiv functiile de director, director general si secretar general al CSA.

BCR Asigurari este una dintre subsidiarele din Grupul BCR si a fost infiintata in anul 2001.

Potrivit unui comunicat al societatii, BCR Asigurari a inregistrat, in primul semestru al acestui an,prime brute in valoare de circa 186,8 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 130% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In 2002, BCR Asigurari a subscris 6,41 milioane euro si detinea putin peste 1% din piata asigurarilor.

Anul trecut, compania a subscris aproape 82 milioane de euro, detinand o cota de piata de aproape 7%. In aceeasi perioada, piata asigurarilor a crescut de aproape doua ori, de la 613 milioane de euro prime brute subscrise in 2002 la 1,2 miliarde euro subscrieri realizate in anul 2005.