Laura Codruta Kovesi, recent propusa pentru functia de procuror general al Romaniei, a declarat, in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca “am fost la un interviu la doamna ministru Macovei, in iarna, insa atunci nu stiam ca este vorba despre aceasta propunere, nici nu stiam daca este vorba de asa ceva.”

Conform spuselor Laurei Kovesi, in discutia pe care aceasta a avut-o cu Monica Macovei a fost vorba despre experienta ei profesionala, despre sistemul legislativ si despre cauzele solutionate. In ceea ce le priveste pe cele din urma, Laura Kovesi a precizat ca “dintre toate, ultimele doua au fost intens mediatizate.

Este vorba de cazul hackerilor de la Sibiu si cazul clanul Ciurarilor de la Medias, solutionate primul in 2005 si al doilea in 2006.”

Totodata, ea a sustinut ca nu a participat la consultarea dintre Monica Macovei si presedintele, Traian Basescu. Va reamintim ca ministrul Justitiei a declarat, luni, ca s-a consultat cu Traian Basescu inainte de a o propune pe Laura Coruta Kovesi pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.