Consilierul din cadrul Consiliului Judetean Salaj, Gheorghe Stanciu, a fost trimis in judecata de catre procurori anticoreptie pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia sa, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit Directie Nationale Anticoruptie, in cursul anului 2004, in calitate de membru in consiliu de administratie al Spitalului Judetean Zalau, inculpatul a favorizat societatea comerciala Comfrig Zalau, al carei patron este, pentru a castiga doua licitatii.

„Contractele respective au fost incheiate in urma licitatiei in care s-a folosit metoda cererii de oferte, in conditiile in care inculpatul avea cunostinta atat de necesarul de bunuri si servicii ale spitalului si de suma pe care spitalul era dispus sa o aloce achizitionarii respectivelor bunuri si servicii”, se arata in comunicat.

De asemenea, la licitatia respectiva au depus oferte cinci firme, dintre care trei apartinand inculpatului Gheorghe Stanciu si doua apartinand unor prieteni ai sai.

Firma inculpatului a fost declarata castigatoare si si-a adjudecat un contract pentru efectuarea de reparatii la utilaje frigorifice in valoare de 120 milioane de lei, preum si un contract de prestari servicii pentru intretinerea aparatelor de aer conditionat si frigiderelor, in valoare de aproximativ 50 milioane de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecatoriei Zalau.